Studiu: Dieta mediteraneana inseamna ani in plus de viata

dieta-mediteraneana-2016Sunt cunoscute de mult timp avantajele regimului mediteranean, iar de curand cercetatorii suedezi au si cuantificat impactul acestuia in ceea ce priveste numarul anilor de viata castigati.

Oamenii de stiinta au analizat datele a circa 70.000 de barbati si femei, observati timp de aproximativ 15 ani.

Subiectii au raspuns periodic la un chestionar foarte vast despre modul lor de viata, circa o suta de puncte fiind consacrate alimentatiei.

Respectarea principiilor regimului mediteranean a fost apreciata cu un scor de la la 8.

„Fiecare crestere cu un punct a scorului se asociaza cu trei luni suplimentare de viata, cu un total de doi ani intre extreme. Mortalitatea cardiovasculara a fost mai scazuta cu 41% la persoanele cu cel mai ridicat scor, iar cea din cauza cancerului cu 10%”, afirma dr Maryvonne Pierre-Nicolas in Journal international de medicine, potrivit passionsante.be si Agerpres.

„Acest studiu permite cuantificarea efectelor regimului mediteranean in ceea ce priveste speranta de viata, datorita in principal scaderii deceselor in urma unor boli cardiovasculare. Continutul bogat in antioxidanti si proprietatile anti-inflamatorii ale regimului mediteranean reprezinta principalele mecanisme biologice pe care se sprijina aceste beneficii”, incheie specialistul conform surselor mentionate.

 Conform studiilor efectuate anterior de oamenii de stiinta, s-a constat ca dieta mediteraneana previne cancerul la san, protejeaza impotriva pierderilor de memorie si combate obezitatea.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.