Cum apare diabetul

Cauza directa a diabetului continua sa ramana necunoscuta. In prezent sunt incriminati factori genetici dar si factori de mediu, cum ar fi obezitatea sau lipsa activitatii fizice.

Care sunt factorii de risc pentru a face diabet zaharat?

a. Istoricul familial. Daca aveti rude cu diabet, riscul dumneavoastra sa faceti diabet este crescut si este indicat sa mergeti la doctor pentru a putea sa-l depistati precoce.
b. Rasa si/sau grupul etnic. Exista unele populatii cu risc mai mare decat altele sa faca diabet, cum ar fi de exemplu africanii, hispanicii, asiaticii etc.
c. Excesul ponderal. Daca depasiti cu mai mult de 20% greutatea dumneavoastra  optima, atunci aveti risc sa dezvoltati diabet.
d. Hipertensiunea. Cresterea valorilor tensionale poate mari riscul de aparitie a diabetului.
e. Varsta. Pe masura inaintarii in varsta, riscul dumneavoastra de diabet creste.
f. Consumul de alcool. Consumul excesiv de alcool, in timp, poate creste riscul de diabet.
g. Fumatul. O persoana care fumeaza intre 16-25 de tigari pe zi are un risc de 3 ori mai mare decat un nefumator sa faca diabet.
h. Istoricul de diabet gestational. Aparitia diabetului in timpul sarcinii sau nasterea unui copil peste 4 kg poate fi semnul instalarii diabetului.
i. Sindromul ovarului polichistic la femei.[the_ad id=”14076″]


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

2 de intrebari si raspunsuri

  • Daciana Toma spune:

    Inteleg ca sunteti diagnosticata cu DZ si aveti o valoare mica a HbA1c. Ar fi interesant de vazut cat sunt valorile glicemiilor a jeune si cele postprandiale (la 2 ore dupa masa). La o prima vedere, aceasta val a HbA1c sugereaza faptul ca masurile hipoglicemiante pe care le luati (dieta, medicatie antidiabetica) sunt prea intense pt Dvoastra. Exista risul de hipoglicemie, care e la fel de periculoasa ca si hiperglicemia.

  • SPATARU DORINA spune:

    hemoglobina glicozinata este 5,89 am diabet ce tebuie sa fac?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.