Asociatia ALS

EduMedical este un portal al Asociatiei Acces la Sanatate dedicate pacientilor care doresc sa aiba rolul central in redobandirea rapida si/sau mentinerea starii de sanatate.

Portalul este realizat in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Pacientul are cu siguranta rolul cel mai important in tratament, chiar daca multi dintre cei cu care intra in contact sugereaza altfel.

Asociatia Acces la Sanatate promoveaza o atitudine implicata si responsabila a pacientilor. Suntem convinsi ca numai o buna intelegere a drepturilor si obligatiilor pe care le avem ne poate ajuta la pastrarea starii de sanatate si la luarea unor decizii corecte asupra tratamentului.

  • Pacientul este cel care decide in mod informat sa urmeze tratamentul propus
  • Pacientul are dreptul la o a doua opinie (conform legislatiei din Romania) dar si la un numar dorit de opinii, daca doreste sa plateasca aceste Servicii medicale
  • Pacientul are dreptul la respectarea confidentialitatii informatiilor medicale, la demnitate si respect, la o comunicare in termeni uzuali,  nu specifici medicali.

Pentru a avea rolul central in tratament, pacientul are si obligatii, spre exemplu:

  • Obligatia de a informa medicul corect si complet despre starea sa de sanatate
  • Obligatia de a se informa despre boala si tratament
  • Obligatia de a urma intocmai tratamentul

Asociatia Acces la Sanatate colaboreaza cu Societatea Nationala de Medicina Familiei pentru a promova aceste convingeri in randul pacientilor, pentru a pune mai mare accent pe preventie si buna Comunicare cu medicul de familie care este responsabil de integrarea si personalizarea tratamentelor necesare fiecarui pacient.

 

Portalul Edumedical cuprinde informatii validate despre principalele boli si promoveaza un stil de viata sanatos, informeaza asupra campaniilor disponibile pentru pacienti, drepturile pacientilor si incurajeaza comunicarea cu medicii de familie.

 

Portalul EduMedical NU este un forum de dezbatere politica. Nu este locul unde se cristalieaza initiativele legislative.

EduMedical se ocupa strict de informarea si educatia pacientilor astfel incat acestia sa poata sa isi asume in primul rand starea de sanatate proprie si a celor apropiati. Suntem convinsi ca numai pacientii responsabili pot genera initiative legislative in cadrul altor organizatii, astfel incat sa beneficiem la nivel cat mai larg, national si European de cele mai bune legi.

 

Campanii EduMedical

Pacientii si cardul de sanatate – campanie in derulare

Organiata de Asociatia Acces la Sanatate, aceasta campanie are scopul de a informa pacientii cu privire la proiectul cardului de sanatate, raspunzand la intrebari logistice sau de concept.

Pacientii vor fi informati despre locul orarul institutiei de la care pot ridica cardurile de sanatate, ce trebuie sa faca in situatia deteriorarii, furtului sau inscriptionarii gresite, ce responsabilitati au cu privire la card si diferite alte aspecte ale utilizarii acestuia.

Vor fi dezbatute beneficiile pentru pacienti aduse de implementarea cardului, responsabilitatile medicilor, farmacistilor sau laboratoarelor cu care intra in contact, etc.

In cadrul proiectului vor fi intervievati persoane cu rol marcant in circulatia si inscriptionarea cardului, precum reprezentanti ai Caselor de Sanatate, ai medicilor de families u de alte specialitati, Laboratoare, Detinatori de farmacii, si asociatii de pacienti. O atentie deosebita va fi acordata experientei efective a pacientului.

 

Saptamana vaccinarii 2014
Vaccinarea previne intre 2 si 3 milioane de decese in fiecare an. In lipsa vaccinarii, eradicarea globala a variolei, eliminarea poliomielitei si rujeolei din multe parti ale lumii ar fi fost imposibila. Lipsa informatiilor validate cu privire la vaccinare este principalul motiv pentru care unii adulti aleg sa nu se vaccineze sau sa nu-si vaccineze copii.

Saptamana Internationala a Vaccinarii s-a desfasurat in perioada 24 – 30 aprilie 2014 cu mesajul “Fii Sanatos! Fii responsabil! Vaccineaza-te!”. O initiativa a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Saptamana Internationala a Vaccinarii va fi marcata in Romania pentru sapte zile de activitati de promovare a vaccinului, dezbateri publice si conferinte de presa. Campania dn acest an este organizata de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) in parteneriat cu Oameni si companii.

 

sapFii sanatos! Fii responsabil! Vaccineaza-te!

In Campania din anul 2014 au fost implicati membri ai Grupului de Vaccinologie, reprezentanti ai Comitetului National de Vaccinologie, precum si autoritati si specialisti in domeniu.

Componenta online a campaniei s-a desfasurat pe portalul EduMedical, in cadrul careia a fost publicate o sectiune dedicata vaccinarii, cintinand informatiile pentru pacienti, validate de medici. In cadtul acestei sectini medicii au discutat online cu pacientii dezbatand principalele temeri sau intrebari specifice.

fiiFii un pacient activ
Oamenii trebuie sa fie informati cu privire la drepturile lor in calitate de pacienti, iar personalul medical cu privire la importantei cunoasterii drepturilor pacientilor.

Pentru ca acel lucru sa se intmple cat mai  eficient, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania lanseaza Campania “Fii un Pacient Activ”, care se bucura de sprijinul  Centrului European al Consumatorilor din Romania (ECC Romania) si al doctorului Florin Ioan Balanica , Consultant Personal de Sanatate.

Potrivit raportului “Puterea pacientilor europeni” publicat la Bruxelles, pacientii romani sunt printre cel mai putin informati pacienti din Europa, situandu-se pe locul 30 in tarile europene.

Motivele pentru care se afla atat de jos tin atat de lipsa de resurse financiare cat si de lipsa de informare si implicare a pacientilor in luarea deciziilor privind propria sanatate.

Campania “Fii un pacient activ!” isi propune sa informeze si sa promoveze drepturile pacientilor atat catre beneficiarii de servicii medicale, cat si catre personalul din sistemul medical.

Edumedical a fost responsabil de component online a campaniei, ocazie cu care a fost lansata sectiunea “Drepturile pacientului”. In aceasta sectiune sunt prezentate continuu informatii de interes pentru pacienti privind drepturi si indatoriri, privindlogistica sistemului public de sanatate.

Vorbeste online despre HIV-SIDA

ARAS – Asociaţia Romana Anti-SIDA şi Bristol-Myers Squibb au organizat, in vara anului 2012, cu sprijinul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, o serie de discuţii medic-pacient, care garanteaza anonimitatea participantilor. Acestea au avut loc sub forma unor conferinte online care au putut fi accesate de catre cei interesati sa puna intrebari unor medici de renume in patologia HIV/SIDA.

Intreaga campanile s-a desfasurat online, cu suportul EduMedical, prelegerile si sesiunile de intrebari si raspunsuri ramanand in continuare la dispozitia celor interesati, si formand o baza foarte cuprinzatoare de informatii oferite de medici cu o excelenta reputatie.

 

Donatii

Pentru a derula campaniile in lucru utilizam in principal finantarea din partea membrilor fondatori.

Aceste campanii ar putea dobandi cu ajutorul sponsorilor o amplitudine mai mare, ajungand la mai multi dintre cititorii nostrii pacienti si venind in sprijinul acestora in relatia cu sistemul de sanatate national.

Convingerea noastra este aceea ca oamenii bolnavi sunt cei care au nevoie de ajutorul nostru si sunt cei mai putin pregatiti sa intre in lupta cu un sistem  inca neprietenos, in care participantii il pot indruma in directii contrare sau ii pot oferi raspunsuri nerelevante.

 

Daca doriti sa contribuiti la sporirea capacitatii noastre de Comunicare catre pacienti, va invitam sa donati in conturile asociatiei, specificand campania pe care doriti sa o sustineti.

 

Asociatia Acces la Sanatate,

cu sediul in Bucuresti, str. Elena Caragiani , nr. 12-14, ap6, camera 3,

inregistrata la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, sub nr 124 / 17.06.2014,

Cod Unic de Inregistrare  33339640,

cont deschis la Banca Transilvania Sucursala Victoria

RO37BTRLRONCRT0264414201

 

Donatorii vor fi mentionati in cadrul campaniei corespunzatoare si vor primi rapoarte cu privire la indicatorii de performanta ai acesteia.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.