Diabetul zaharat de tip 1

Diabetul de tip 1 poate aparea la orice varsta, dar cel mai frecvent apare la varste tinere. Aceasta forma apare prin distrugerea celulelor pancreatice care sintetizeaza si secreta insulina.

[the_ad id=”14074″]Fara insulina omul nu poate trai. Pentru a supravietui, cei cu aceasta forma de diabet trebuie sa primeasca tratament cu insulina. De aceea acest tip de diabet a mai fost denumit “insulino-dependent”.

Descoperirea insulinei a permis supravietuirea acestor bolnavi. In 1921, medicul roman Nicolae Paulescu a descoperit insulina, aproape concomitent cu o echipa de cercetatori canadieni.

tip1

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

5 de intrebari si raspunsuri

 • Beldea Gheorghita spune:

  Diabetul zaharat de tip 1 se poate declansa din cauza stresului ,supararii excesive pe sistem nervos ?

 • mihaela spune:

  daca eosinofilele sunt duble si aslo are valoarea 300, apare si o sideremie mica, poate fi vorba de parazitii intestinali? Multumesc!

  • Daciana Toma spune:

   E posibil, dar nu e neaparat singura cauza posibila. Trebuie „cercetat” si documentat!

 • Daciana Toma spune:

  Automonitorizarae este esentiala si adaptarea dozelor de insulina in functie de valorile obtinute. Sigur, este esential sa faceti eforturi pentru respectarea recomandarilor legate de diate, dar pe de alta parte administrarea de insulina (modul de administrare si cantitatile) trebuie adaptata realitatii. In ceea ce priveste afirmatia ca fetita „nu vrea sa asculte, vrea dulciuri, etc” ar fi bine sa rugati medicul diabetolog care o monitorizeaza sa va trimita la un psiholog specializat, care sa va invete cum sa gestionati acest comportament.

 • mariana spune:

  buna ziua ce analize ar trebui sa ii fac fetitei mele de 10 ani care are diabet de la varsta de 4 ani cu glicemii destul de mari, care nu vrea sa asculte ,vrea dulciuri, nu mannaca toata cantitatea de hidrati de la o masa , teste de glicemie nenumarate , nopti pe glicemii mari cu corectie de insulina

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.