Dieta mediteraneana protejeaza impotriva pierderilor de memorie

salate-sanatoaseDe-a lungul timpului, dieta mediteraneana a fost considerata ca fiind secretul unei vieti indelungate si s-a constatat ca ajuta la prevenirea bolilor cardiace sau a celor de natura psihica.

Acum, cercetatorii au descoperit ca dieta mediteraneana poate proteja si impotriva pierderilor de memorie.

Conform Daily Mail, un studiu realizat recent arata ca persoanele care adopta dieta mediteraneana au sanse mai reduse de a suferi de afectiuni de memorie si gandire.

Dieta este bazata pe legume, fructe, arahide, seminte, masline, ulei de masline extra virgin, peste si o cantitate moderata de vin rosu.

De asemenea, poate include in cantitati reduse si carne rosie sau dulciuri.

La studiul care a releveat aceasta concluzie, au participat 27.860 de persoane din 40 tari.

Dieta mediteraneana este o dieta caracteristica zonei mediteraneene si care, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), este o dieta sanatoasa si de calitate.

Pe 16 noiembrie 2010, UNESCO a trecut acest tip de dieta in lista patrimoniului cultural mondial nematerial.

 

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.