Dieta mediteraneana combate obezitatea

dieta-mediteraneanaDieta mediteraneana ar putea combate mai eficient obezitatea decat alte diete sarace in grasimi. Medicii britanici au concluzionat ca asa se reduce rapid riscul de infarct miocardic si accidentul vascular cerebral.

Specialistii britanici au publicat un articol in Postgraduate Medical Journal, dupa luna trecuta, oficiali ai NHS, sistemul de sanatate public britanic, au subliniat necesitatea de a actiona urgent pentru a combate obezitatea si problemele de sanatate generate de aceasta.

S-a sugerat atunci, dupa cum relateaza si BBC, ca planul sa se aplice prin monitorizarea caloriilor pentru mentinerea unei greutati sanatoase.

Autorii articolului din PMJ, printre care presedintele Academy of Medical Royal Colleges, Terence Stephenson, dar  si Mahiben Maruthappuei, din cadrul NHS, critica faptul ca in problema pierderii in greutate se pune accent mai mult pe restrictiile calorice decat pe „o nutritie buna”.

Ei dau ca exemplu dieta mediteraneana, bazata pe fructe si legume, nuci si ulei de masline, citand un studiu care sugereaza ca aceasta reduce riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral si poate fi mai eficienta pentru pierderea in greutate decat dietele sarace in grasimi.

Autorul principal al articolului, cardiologul Aseem Malhotra, spune ca dovezile stiintifice in acest sens sunt coplesitoare.

„Ceea ce este mai responsabil este ca noi sa le spunem oamenilor sa se concentreze pe consumul de alimente nutritive”, a precizat acesta.

„Stim ca dieta mediteraneana traditionala, care este mai bogata in grasimi, fapt dovedit de studii clinice controlate, reduce riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral in decurs de cateva luni de la punerea in aplicare”, a completat  dr. Aseem Malhotra, conform Agerpres.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.