Dieta care previne cancerul la san

salate-sanatoaseDieta mediteraneana este considerata de specialisti o dieta sanatoasa care poate reduce cu 30% riscul de cancer la san. Bogata in legume, fructe si ulei de masline, cu putine calorii si grasimi, dieta mediteraneana este considerata extrem de sanatoasa si chiar o forma de a preveni cancerul la san, conform studiului “EpiGEICAM”, realizat in 23 de spitale de oncologie din Spania, citat de elmundo.es. In Spania, aproximativ 26.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer la san.

Dieta mediteraneana poate lupta impotriva cancerului la san

In cadrul studiului, au fost luate in considerare trei tipuri de diete pe care le urmau atat femeile diagnosticate cu cancer la san, cat si femeile sanatoase.

Dieta occidentala era caracterizata printr-un consum de produse cu grasimi, carne procesata, dulciuri, bauturi indulcite si un consum redus de cereale.

Dieta prudenta este formata din alimente cu putine grasimi, fructe, legume si sucuri.

Dieta mediteraneana este bazata pe consumul de fructe, legume, peste, verdeturi, ulei de masline si un consum scazut de sucuri si bauturi calorice.

Dintre aceste trei diete, specialistii au observat ca dieta mediteraneana avea un rol protector impotriva celulelor canceroase. Dieta prudenta nu contribuia la reducerea riscului de cancer la san.

Dieta mediteraneana previne si bolile cardiovasculare

Datorita consumului de ulei de masline si a unei alimentatii sarace in grasimi, o astfel de dieta este recomandata si pentru a preveni bolile cardiovasculare.

Dieta cu ulei de masline poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu 30%, dar si riscul fibrilatiei atriale.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.