Gutuile, leac de toamna

gutuiToamna vine cu oferte bogate pentru sanatate. Multe fructe si legume de sezon si-au dovedit efectul pozitiv asupra sanatatii, iar printre acestea se numara si gutuile.

Gutuile sunt fructe mari, foarte aromate, cu suculenta redusa, gust astringent si consistenta tare.

Gutuile sunt mai putin consumate ca atare, ci mai mult sub forma de preparate, cum ar fi compot, dulceata, nectar.

Gutuile au beneficii dovedite asupra organismului uman si mai sunt denumite si medicamentul toamnei.

Excelente in cazul infectiilor respiratorii

Gutuile amelioreaza infectiile respiratorii sau astmul, consumate in stare proaspata, iar sub forma de decoct se folosesc in stari de greata sau dureri articulare.

Ceaiul preparat din samburi de gutui este un remediu excelent impotriva raguselii sau bronsitei, iar gargara cu acest ceai poate ameliora considerabil amigdalita sau faringita.

In sezonul rece gutuile sunt recomandate pentru intarirea sistemului imunitar.

Leac impotriva bolilor de ficat

Medicii recomanda gutuile in cazurile de hepatita cronica. Gutuile pot fi consumate coapte, sub forma de suc proaspat sau de compot, iar recent s-a descoperit ca in coaja gutuilor exista anumite substante antivirale care inhiba dezvoltarea microorganismelor care declanseaza hepatitele de tip A, B si C.

Protejeaza impotriva cancerului

Mai multe studii realizate in trecut au demonstrat ca anumite substante din gutui ajuta la distrugerea celulelor maligne, fara a le afecta pe cele normale.

Leac impotriva depresiei

Substantele eterice care se gasesc in acest fruct au proprietati antidepresive, asa ca sunt recomandate si pentru a combate depresia.

Tratament impotriva anemiei

Gutuile inseamna si o forma de tratament impotriva anemiei. Acest fructe stimuleaza pofta de mancare, motiv pentru care nutritionistii recomanda consumul mai ales in cazul copiilor.

Citeste si Mancaruri care dau dependenta

Anumite tipuri de alimente sau preparate culinare, provoaca dependenta. Este concluzia unor oameni de stiinta de la Institutul National pentru Dependenta de Droguri din Statele Unite.

Citeste si 10 alimente care ne feresc de raceala

Alimentatia joaca un rol extrem de important in pastrarea sanatatii. Cum variatiile de temperatura sunt la ordinea zilei in aceasta perioada, riscul unei raceli este destul de ridicat.

Citeste si Perele, leac pentru mahmureala

Cercetatori australieni au descoperit un remediu pentru mahmureala in timp ce studiau beneficiile ascunse ale consumului de pere.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.