10 alimente care ne feresc de raceala

alimente-consumatoriAlimentatia joaca un rol extrem de important in pastrarea sanatatii. Cum variatiile de temperatura sunt la ordinea zilei in aceasta perioada, riscul unei raceli este destul de ridicat. Iata ce alimente ne recomanda specialistii pentru a ne feri de imbolnavire.

1.Lapte degresat

Vitamina D are un rol important in lupta impotriva microbilor. Cele mai bune surse de vitamina D sunt laptele degresat, sucul proaspat de portocale, iaurtul si albusurile de ou.

2.Ardei gras rosu

Desi oamenii cred ca cele mai bune surse de vitamina C sunt citricele, ardeiul gras rosu contine o cantitate de trei ori mai mare din aceasta substanta.

3.Ceai

Ceaiul verde contine antioxidanti care intaresc sistemul imunitar. Servit cu lamaie, ceaiul este cu atat mai eficient impotriva inflamatiilor.

4.Iaurt

Bacteriile probiotice din iaurt au efecte benefice asupra sistemului imunitar si asupra sanatatii gingiilor. Consumate cu miere, iaurturile sunt mult mai eficiente, pentru ca mierea de albine contine prebiotice, substante care intetesc activitatea bacteriilor probiotice.

5.Branza de capra

Substanta secreta din branza de capra este cuprul, care are efecte uimitoare asupra sistemului imunitar. Amestecat cu nuci maruntite si fructe uscate, poate deveni un mic dejun satios si sanatos.

6.Afine

Toate fructele de padure sunt bune pentru organism, insa afinele sunt cele mai bogate in antioxidanti. De asemenea, afinele contin vitamina C, substanta care reduce stresul si intareste sistemul imunitar.

7.Seminte de dovleac

Semintele de dovleac sunt o gustare delicioasa si bogata in zinc. Aceasta substanta intareste imunitatea si reduce simptomele de raceala. Insa, consumat in cantitati prea mari, zincul dauneaza organismului. Portiile recomandate de specialisti sunt de 8 mg pe zi pentru femei si 11 mg pentru barbati.

8.Ciuperci

Ciupercile sunt cele mai indicate legume pentru prevenirea racelii. Dintre acestea, ciupercile buton contin cea mai mare cantitate de vitamina D.

9.Broccoli

Consumul de broccoli creste numarul de celule albe, care lupta impotriva infectiilor. Insa, daca este gatit, broccoli isi pierde din numarul nutrientilor.

10.Paste

In afara de carbohidrati, pastele mai contin fier si zinc, substante necesare pentru energizarea si imunizarea organismului.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.