Mancaruri care dau dependenta

mancare-dependentaAnumite tipuri de alimente sau preparate culinare, provoaca dependenta. Este concluzia unor oameni de stiinta de la Institutul National pentru Dependenta de Droguri din Statele Unite.

Mancarurile care creeaza dependenta si determina un consum din ce in ce mai mare au fost puse intr-un top de cotidianul Huffington Post, in functie de cat de mare este gradul de dependenta pe care il provoaca.

1. Pizza. 4.01 – rata de dependenta

In fruntea topului alcatuit de publicatia americana se afla pizza. O felie din acest preparat poate contine, datorita tuturor ingredientelor, in jur de 360 de calorii si pana la 20 de grame de grasime.

2. Ciocolata. 3.73 – rata de dependenta

Ciocolata poate provoca celor care o consuma aceeasi placere pe care o provoaca drogurile consumatorilor. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Drexel. Un baton cu ciocolata poate contine 210 calorii si 13 grame de grasime. Pe acelasi loc 2 se afla si chipsurile.

3. Prajiturile. 3.71 – rata de dependenta

Locul 3 in acest clasamant este ocupat de prajituri. Patru prajituri cu ciocolata pot contine 192 de calorii si 10 grame de grasime.

4.  Inghetata. 3.68 – rata de dependenta

Inghetata se afla pe locul 4. In lunile de vara suntem tentati sa consumam mai multa inghetata, doar ca nutritionistii spun ca acest produs compus din crema si lapte, contine niveluri foarte ridicate de grasimi saturate, ceea ce duce si la cresterea in greutate.

5. Cartofii prajiti. 3.60 – rata de dependenta

Toti expertii in nutritie recomanda sa consumam cat mai putine alimente prajite datorita efectului nociv asupra sanatatii. Un studiu realizat in trecut a aratat ca acrilamida, un compus chimic care in urma unor teste de laborator a cauzat cancer la cobai, este prezenta si in acest preparat. O portie de cartofi prajiti de la fast food poate contine 510 calorii si 24 grame de grasime.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.