Perele, leac pentru mahmureala

Cercetatori australieni au descoperit un remediu pentru mahmureala in timp ce studiau beneficiile ascunse ale consumului de pere.

Dupa cateva teste, oamenii de stiinta au constatat ca aceste fructe nu doar ca au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol, de a ameliora constipatia, dar au si efecte antiinflamatoare si pot reduce nivelul alcoolului din sange.

Cercetatorii au afirmat ca perele, in special cele coreene, pot actiona  ca o enzima cheie in metabolizarea alcoolului, iar pentru a obtine rezultate bune se recomanda consumul a 220 de mililitri de suc de pere ori a fructelor propriu-zise.  Acest lucru ar trebui sa se intample inainte de a bea alcool.

„Efectul a fost demonstrat doar in cazul in care perele se consuma inainte de alcool. Deocamdata  nu exista dovezi care sa confirme ca poti consuma pere dupa ce ai baut alcool pentru a evita mahmureala”, a declarat cercetatorul Manny Noakes, citat de sciencealert.com.

Cercetatorii din Australia spera ca la finalizarea acestui studiu sa ofere lumii o alta perspectiva asupra perelor si a beneficiilor ascunse ale acestor fructe.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.