Recomandari dietetice pentru sanatatea inimii la copii

Asociatia Americana a Inimii recomanda anumite reguli dietetice pentru sugari, copii sau adolescenti, scopul fiind promovarea si mentinerea sanatatii inimii.

Astfel, educatia alimentara sanatoasa trebuie sa inceapa inca din copilarie, mai exact de la nasterea copilului.

Specialistii sustin si recomanda alaptarea considerand ca aceasta este suficienta pentru cresterea armonioasa a celui sugarului, in primele luni de viata dupa nastere. De asemenea, este recomandata alaptarea pana la varsta de un an. Totodata, introducerea altor alimente in dieta bebelusului ar fi bine sa inceapa în intervalul 4-6 luni.

O alta recomandare a specialistilor de la Asociatia Americana a Inimii este ca parintele sa introduca doar alimente sanatoasa si sub nicio forma alimente care nu au valoare nutritiva ci ofera doar calorii.

Pentru copii mari si adulti recomandarile sunt urmatoarele

  • Atentie mare la numarul de calorii. Nu trebuie depasita greutatea optima printr-o cantitate mare de alimente bogate in calorii.
  • Sunt de preferat alimentele bogate in grasimi bune.
  • Consumul total de grasimi ar trebuie mentinut intre 30 si 35 de procente din calorii pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani si intre 25 si 35 de procente de calorii pentru adolescenti si copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 18 ani.
  • Sportul la copii este esential, cel putin 60 de minute zilnic.
  • La micul dejun se incurajeaza consumul de cereale integrale.
  • Fiecare masa trebuie sa contina minimum un fruct. De asemenea, sa nu treaca o masa pe zi care sa nu contina legume.
  • Dați copiilor lapte zilnic, cel putin pana la 18 ani.

Sursa: www.heart.org

Etichete: numar calorii, grasimi bune, calorii copii, sportul la copii, consum cereale integrale, lapte zilnic, sanatatea inimii


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.