Planul National de Imunizare

Planul National de Imunizare, redat mai jos, este conceput pentru a proteja nou-nascutii si copiii de boli contagioase grave, dar si pentru a imbunatati starea de sanatate a intregii populatii. Reperele de varsta redate mai jos sunt cele recomandate medical. In cazul in care acestea nu au fost respectate, consultati pagina recuperea vaccinarii.

Pe langa vaccinurile cuprinse in acest plan, exista si vaccinuri optionale despre care puteti citi aici.

 

 

 
 
Vaccinul pneumococic conjugat va fi inclus in calendarul national de vaccinare in functie de fondurile disponibile
 
 
 
Vaccinul pneumococic conjugat va fi inclus in calendarul national de vaccinare in functie de fondurile disponibile
 
 
 
Vaccinul pneumococic conjugat va fi inclus in calendarul national de vaccinare in functie de fondurile disponibile
 
 
Copiii cu varsta de 6 ani care au in antecedentele vaccinale o doza de DTPa la 4 ani vor fi vaccinati cu VPI, iar cei care nu au in antecedentele vaccinale o doza de DTPa vor fi vaccinati cu DTPa-VPI

Pentru administrarea tuturor vaccinurilor mentionate se vor utiliza numai seringi de unica utilizare.

 1. Obiectivul principal : pana la varsta de 18 luni orice copil trebuie sa fie vaccinat cu minimum 3 doze HB si 3 doze DTPa-VPI si Hib
 2. Vaccinare cu vaccin hexavalent la 11 luni se va face incepand cu copiii care nu au primit acest vaccin la varsta de 6 luni .

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

134 de intrebari si raspunsuri

 • Achim spune:

  Buna seara, copil în vârstă de 2 ani de sex feminin venit din Olanda,nu are nici un vaccin. Dorește sa se vaccineze,cum pot recupera vaccinurile? Va mulțumesc!

 • Luncasu Claudia spune:

  Buna ziua.Fetitei mele nu i s-a administrat vaccinul hexacima pana la varsta de 4 luni(lipsa la medicul de familie). La ce distanță se face a 2 a doza? Pe prospect scrie ca ar trebui la 8 săptămâni dar medicul de familie mi-a spus sa vin la 4 săptămâni. Nu este prea devreme? Va mulțumesc.

 • Dumbravă Alexandra spune:

  Buna ziua!Baietelul meu a implinit varsta de 11 luni pe 22 mai 2022, dar pentru ca vaccinul nu a ajuns la medicul de familie,nu am fost chemati la efectuarea celei de-a 3-a doze de vaccin hexavalent.Cum as putea afla care este situatia stocurilor de vaccin si daca problema va fi rezolvata in timp util?Multumesc!

 • Lica Simona spune:

  Bună ziua,
  Copilul meu are 7 ani și 11 luni și pana în acest moment a e făcut majoritatea vaccinurilor la timp mai puțin ROR. Are făcută doar o doza la vârsta de 5 ani. Cum se poate recupera acest vaccin? Când el în mod normal trebuia făcut 1 doza 12 luni și o doza 5 ani se menține același interval de timp de 4 ani și în cazul acesta?

 • Gabriela spune:

  Buna ziua!
  AQm un baietel de 3 ani, si nu am reusit sa-i facem vaccinul de la 11 luni – a 3 a doza de hexacima, in schimb i-am facut ROR-ul…e tarziu sa-i mai facem hexacima? Va multumesc!

 • Tudose Iulia spune:

  Buna seara,

  Nu găsesc nicăieri scris că se fac 3 doze de Ror, in nici un document oficial, nici în prospect. Medicul de familie ne.a spus că se face la 9 sau la 12 luni și după la 5 ani.unde scrie că se fac 3 doze de ROR?

 • Stefania spune:

  Buna seara.Am un bebe de 1an si 2luni.Din cauza problemelor apărute ulterior,a facut otita,apoi a răcit ,nas înfundat,tuse ,am reușit sa ne revenim .Din cauza acestor probleme suntem in întârziere cu vaccinul de 11luni si cel de 1an .As dori sa i le fac,dar am o teama de reacțiile adverse.Astept păreri!
  Mulțumesc

 • Florentina spune:

  Buna ziua. Prima doza de ROR a fost administrata la varsta de 9 luni (din cauza epidemiei). A doua doza se va administra in intervalul 12-15 luni. Doresc sa renunt la a treia doza, cea de la 5 ani, deoarece consider ca sunt prea multe doze. In Franta, pana in 2013, copiii care intrau in colectivitate, aveau la 9 luni o doza si rapelul intre 16-18 luni si atat. Este vorba despre acelasi vaccin trivalent. Va rog sa-mi comunicati cat de corecta este abordarea mea si daca va fi protejat copilul si dupa varsta de 5 ani. Va multumesc!

 • Neagu Ileana spune:

  Se poate administra vaccinul pneumococic de la 2 luni,la o saptamana dupa adminstrarea vaccinului hexavalent sau este obligatorie inocularea celor doua vaccinuri in aceiași zi, în locuri diferite.

 • Petronela spune:

  Bună ziua! În curând micuța mea face 9 luni, și nu sunt prea convinsa ca trebuie sa ii facem fac vaccinul ror atât de repede și în plus nici măcar nu se afla în schema de vaccinare… Ma puteți lamuri, va rog! Noi nu am făcut vaccinul pentru rotavirus și pneumococic, se pot recupera? Mulțumesc!

 • Adina spune:

  Buna ziua. Am o intrebare. la vaccinurile hexavalent si pentavalent, in loc sa faca atatea vaccinuri intr-unul, nu se pot face separat pentru fiecare boala, la un anumit interval de timp care sa se incadreze in intervalul programului?

 • Filimon Cristuna spune:

  Bună ziua! Noi stăm în italia și acum medicul de familie mi.a zis ca trebuie sa îi fac la bebe vaccinul pt rujeola, dar noi urmam calendarul d acolo, la care mi.a zis ca dacă îl refuz, copilul nu mai beneficiază beneficiază nimic gratuit…as vrea sa știu dacă este corect

 • Anca spune:

  Buna ziua , am o nelamurire…in urma campaniei de vaccinare am facut vaccinul Ror la 10 luni la medicul de familie . Nedumerirea mea este ca ne-a chemat sa facem vaccinul cu Hexacima la 11 luni (cel care l-a facut si la 2, 4 luni) si la 12 luni a zis ca trebuie sa facem urmatoarea doza de Ror! Este in regula sa faca bebe atatea vaccinuri intr-un interval atat de scurt???

 • ALEXANDRA spune:

  Buna ziua. Fetita mea a implinit 1 an pe 15 iulie 2017. are toate vaccinurile din schema obligatorie facute , plus doau doze de rotarix. ultimul vaccin facut este cel la 12 luni (ror). medicul de familie imi spune ca tebuie din nou facut acest vaccin – vaccinare suplimentara .Va rog sa imi spuneti daca este normal asa ceva ? sa i se administreze acelasi vaccin la interval de 1 luna? Multumesc

  • Abel spune:

   Eu sunt de parere sa va informati cu privire la aceste vaccinuri, si din alte surse, si, daca gasiti, experiente ale altor parinti care au trecut pe aici.

 • UNGURU ELISABETA spune:

  Buna ziua,fata mea va implini 15 ani pe 29 august,iar vaccinul de 14 ani nu il are facut,se mai poate face acuma?va multumesc.

  • Dr. Sandra Alexiu spune:

   Da, se poate recupera si ulterior, dar deicamdata nu mai exista la medicii de familie si nici in farmacii. Ultimele transe de vaccin au expirat in 31.07.2017. Urmatoarele doze ar putea veni in tara in toamna -iarna. Daca gasiti de cumparat, puteti administra Adacel.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.