Vaccinul diftero-tetanic pentru adulti

Contine: antigene tetanice, difterice, pertussis acelular

Protejeaza de: difterie, tetanos, tuse convulsiva

Doze si intervale de administrare:  o singura doza recomandata pentru:

Copiii de 7-10 ani care nu au indeplinit secventa completa de vaccinare impotriva tusei convulsive (la 2, 4 si 11 luni/6 ani) 

Toate persoanele cu varsta de peste 11 ani

Cale de administrare: intramuscular

Depozitare: la frigider, intre 2 – 8 grade Celsius, a nu se congela

 

Eficienta vaccinului DTPa

 Difterie

Vaccinurile care contin toxoide difterice ii protejeaza aproximativ pe toti cei vaccinati – 95 din 100 de persoane – timp de 10 ani.

Protectia scade de-a lungul timpului, deci adolescentii si adultii au nevoie de un vaccin Dt (diftero-tetanic) la fiecare 10 ani pentru reimprospatarea imunitatii. (CDC)

Tetanos

Vaccinurile ce contin toxoide tetanice ii protejeaza aproximativ pe toti cei care au indpelinit secventa de vaccinare, protectia durand 10 ani. Protectia scade de-a lungul timpului, deci adolescentii si adultii au nevoie de un vaccin dT (diftero-tetanic) la fiecare 10 ani pentru reimprospatarea imunitatii. (CDC)

Tuse convulsiva

Raspunsul imun dupa o singura doza de vaccin DTPa pentru adulti este identic cu cel generat de 3 doze pentru copii. In general, la 10 copii vaccinati cu DTPa, vaccinul este eficient pentru 8-9 dintre ei.

Anticorpii incep sa scada usor in fiecare an care urmeaza vaccinarii. La 5 ani dupa ultima doza DTPa, 7 din 10 persoane beneficiaza de protectie maxima impotriva bolii, iar celelalte 3 sunt inca protejate de o imbolnavire grava. (CDC)

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • IANCU ROXANA spune:

    Buna ziua, am o fata de 14 ani si nu stiu unde trebuie facut acest vaccin? La medicul de familie sau in scoala?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.