Vaccinuri GRAVIDE

Gravidele sunt o categorie speciala cu expunere mare față de boli deorece pe parcursul sarcinii se produc modificări ale sistemului imunitar, devenind mai puțin reactiv în fața infecțiilor de orice fel. Un risc important este dat de faptul ca fatul este in multe cazuri afectat puternic de boala infectioasa.

Mai mult decat atat, odata instalata boala, ea nu poate fi tratata cu aceeasi schema medicamentoasa ca in cazul tuturor celorlalte persoane si poate genera complicatii grave pentru gravide, chiar avortul (cum este cazul rubeolei).

Este foarte important sa consultati medicul de familie in perioada de planificare a sarcinii, pentru a stabili o schema de vaccinare optima si cu riscuri minime pentru viitorul copil.

 

   Unele vaccinuri trebuie facute cu 3 luni inainte de aparitia sarcinii!

In urma consultului medical si a istoricului de vaccinare, puteti face vaccinuri inainte de sarcina, in timpul acesteia sau dupa nastere. Protectia pe care o primiti se transmite si fatului. Nou-nascutul primeste astfel o cantitate de anticorpi care persista 5-6 luni dupa nastere si il fereste de boli.

Discutati cu medicul care sunt testele si analizele pe care ar fi bine sa le faceti si, mai departe, care sunt vaccinurile de administrat.

Atentie! Daca cititi singure rezultatele analizelor, atentie la interpretare (unele anunta boala, altele anunta ca boala nu exista, dar exista anticorpi impotriva acesteia). Cel mai bine discutati cu medicul pentru citirea analizelor

 

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.