Vaccinul Hepatitic B – Hep B

Contine: antigen de suprafata al virusului hepatitic B

Protejeaza de: Hepatita B

Doze: 3-4 doze pe o perioada de 6 luni, incepand cu primele 24 de ore de viata (Conform Planului National de Imunizare curent prima doza se administreaza in maternitate, sub forma de vaccin cu o singura valenta – HepB, iar urmatoarele 3 doze sunt incluse in vaccinul multivalent, care se recomanda la 2 luni, la 4 luni si la 11 luni.)

Copiii nascuti din mame bolnave de Hepatita B: prima doza de vaccin se administreaza in mai putin de 12 ore de la nastere, seria fiind completata in urmatoarele 1- 6 luni. In plus, expertii recomanda la copil o testare a anticorpilor, dupa terminarea administrarii dozelor de vaccin, la varsta de 9-12 luni pentru a fi siguri de protectie.

Intervale minime de vaccinare: Pentru setul de 3 doze intervalele minime sunt astfel: intre prima si a doua doza – minimum o luna, intre a doua si a treia doza – cel putin doua luni, intre prima si a treia doza – minimum patru luni

 

Secventa de vaccinare cu Hep B

 

primele 24 ore
Vaccin hepatitic B – Hep B
Prima doza
primele 24 ore
2 luni
Vaccin hepatitic B – Hep B
A doua doza inclusa in vaccinul hexavalent DTPa-VPI-Hib-Hep B
2 luni
4 luni
Vaccin hepatitic B – Hep B
A treia doza inclusa in vaccinul hexavalent DTPa-VPI-Hib-Hep B
4 luni
11 luni
Vaccin hepatitic B – Hep B
A patra doza inclusa in vaccinul hexavalent DTPa-VPI-Hib-Hep B
11 luni
 

 

Cale de administrare:  intramuscular

Ambalaj:  suspensie injectabila in seringa preumpluta

Recomandari pentru depozitare: pastrati la frigider, intre 2°C si 8°C, nu congelati!

Reactii adverse potentiale: inflamarea zonei unde a fost administrat vaccinul, febra de 37.7°C sau mai mare. Alte posibile reactii, gestionarea si raportarea lor, gasiti aici 

 

Eficienta vaccinului hepatitic B

Dupa administrarea unui set complet de 3 doze, vaccinul impotriva Hepatitei B asigura o protectie de peste 90% copiilor si adultilor imunizati inainte de a fi fost expusi virusului. (CDC )

 

Istoricul vaccinului hepatitic B

Vaccinul are un istoric excelent in ceea ce priveste siguranta si eficacitatea. Incepand cu 1982, peste 1 miliard de doze au fost administrate la scara mondiala. In multe dintre tarile in care intre 8 si 15% din copii se imbolnaveau de hepatita B cronica, vaccinarea a redus rata infectiei cronice la mai putin de 1% in randul copiilor imunizati.(Organizatia Mondiala a Sanatatii )

 

eficienta in timpCat timp protejeaza vaccinul Hep B

Protectia dureaza cel putin 20 de ani si posibil pe toata durata vietii, pentru persoanele vaccinate cu seria completa de doze, administrate corect. (Raspunsul imun poate sa varieze de la o persoana la alta in functie de diversi factori precum: momentul in care se initiaza vaccinarea, varsta, stare de sanatate, statutul de fumator etc). (Organizatia Mondiala a Sanatatii )

 

De ce este important vaccinul hepatitic B

Pentru ca aproximativ 90% din nou-nascutii care se imbolnavesc de Hepatita B dezvolta forma cronica, iar 1 din 4 moare. (CDC)

 

 

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

8 de intrebari si raspunsuri

 • Mirela spune:

  Fata mea a fost vaccinata de hepatită B la naștere ,acum la 15 ani trebuia să facă practică într-un cabinet medical și ia cerut să-l facă din nou cele 3 doze de vaccin pentru hepatita b

 • Grajdan Adrian spune:

  Mi s-a nascut o fetita pe 18.04.2017 si nu a fost vaccinata impotriva hepatitei B (prima doza).Nu se gaseste.Ce pot face?

  • Ionela spune:

   Il gasiti in Bulgaria la Ruse si in Italia 22euro
   Conditii transportare intre 2 si 8 grade celsius

   • Matei Irina spune:

    La cat timp dupa antibiotic pot face vaccinul Hepatita B?

    • Matei Irina spune:

     Cat despre comandarea vaccinului se poate face in farmacii,,la cerere.

 • atomei spune:

  buna ziua sotul meu a fost depistat cu hepatita b cum as putea proceda sa mi fac vaccinul am inteles ca nu se mai gaseste

 • Andreea Cosma spune:

  In maternitate nu i s-a administrat vaccinul copilului meu.
  Va rog sa-mi spuneti ce vaccin trebuie sa caut (nume, producator) si daca i-l pot administra la 3 saptamani de la nastere.
  Va multumesc.

  • Ionela spune:

   Il gasiti in Bulgaria la Ruse si in Italia 22euro
   Conditii transportare intre 2 si 8 grade celsius
   Intrebati medicul daca se poate face si la acesta varsta.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.