Vaccinul tetravalent DTPa-VPI / VPI

Contine: antigene difterice, tetanice, pertussis acelular, poliomielitice trivalente inactivate

Protejeaza de: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită

Doze si intervale de vaccinare: 1 doza la 6 ani

 

6 ani
Vaccin tetravalent diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic
DTPa-VPI / VPI
6 ani
 
 
Copiii cu varsta de 6 ani care au in antecedentele vaccinale o doza de DTPa la 4 ani vor fi vaccinati cu VPI, iar cei care nu au in antecedentele vaccinale o doza de DTPa vor fi vaccinati cu DTPa-VPI
 

 

 

 

Seria completa pentru DTPa este de 3 doze – la 2 luni, 4 luni si 11 luni (incluse in vaccinul hexavalent).

Seria completa de VPI pentru un raspuns imun optim este de 5 doze (primele 4 sunt incluse in vaccinul hexavalent – la 2 luni, 4 luni si 11 luni; iar cea de-a 5-a este recomandata la 8 ani. Calendarul complet aici)

 

Cale de administrare: intramuscular.

Recomandari pentru depozitare: pastrati ambalajul original, la temperaturi intre 2-8ºC, nu congelati

 

 

Eficienta vaccinului tetravalent DTPa-VPI

Difterie

Vaccinurile care contin toxoide difterice ii protejeaza aproximativ pe toti cei vaccinati – 95 din 100 de persoane – timp de 10 ani.

Protectia scade de-a lungul timpului, deci adolescentii si adultii au nevoie de un vaccin Dt (diftero-tetanic) la fiecare 10 ani pentru reimprospatarea imunitatii. (CDC)

Tetanos

Vaccinurile ce contin toxoide tetanice ii protejeaza aproximativ pe toti cei care au indpelinit secventa de vaccinare, protectia durand 10 ani. Protectia scade de-a lungul timpului, deci adolescentii si adultii au nevoie de un vaccin Dt (diftero-tetanic) la fiecare 10 ani pentru reimprospatarea imunitatii. (CDC)

Tuse convulsiva

In general, la 10 copii vaccinati cu DTPa, vaccinul este eficient pentru 8-9 dintre ei. Daca se respecta secventa de vaccinare (cu 5 doze DTPa), protectia maxima se instaleaza in primul an dupa ultima doza – la 98 de copii din 100.

Anticorpii incep sa scada usor in fiecare an care urmeaza vaccinarii. La 5 ani dupa ultima doza DTPa, 7 din 10 copii beneficiaza de protectie maxima impotriva bolii, iar ceilalti 3 copii sunt inca protejati de o imbolnavire grava. (CDC)

Poliomielita

Vaccinul VPI produce anticorpi pentru virusul poliomielitic si protejeaza de poliomielita paralitica. 90% sau mai mult din cei care sunt vaccinati dezvolta anticorpi pentru toate cele trei tulpini de virus incluse in vaccin dupa doar doua doze, si cel putin 99% din copiii vaccinati au imunitate optima dupa 3 doze. CDC

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

3 de intrebari si raspunsuri

 • Bianca Loredana spune:

  De ce medicul de familie insista sa fie vaccinat un copil înainte cu 3 luni de a împlini vars
  ta de 6 ani.rme normal?

 • Bianca spune:

  Tetraxim nu se gaseste nici la medicii de familie si nici in farmacii. Exista un echivalent?

 • Hristache spune:

  Buna ziua , baietelul nostru face 7 ani in august . Nu am facut vaccinul la 6 ani .cum trebuie sa procedam ?
  La medicul de familie nu am facut pe motiv ca nu l-au primit .

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.