Vaccinul hexavalent – DTPa-VPI-Hib-Hep B

Contine: antigene difterice, tetanice, pertussis acelular, poliomielitic trivalent inactivat, Haemophilus Influenzae tip b, hepatitic B

Protejeaza de: difterie, tetanos, tuse convulsiva, poliomielita, boli determinate de Hib, Hepatita B

Doze si intervale de vaccinare: 3 doze – la 2 luni, 4 luni, 11 luni

Secventa de vaccinare

2 luni
Vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B- hepatitic B
DTPa-VPI-Hib-Hep B
2 luni
4 luni
Vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B- hepatitic B
DTPa-VPI-Hib-Hep B
4 luni
11 luni
Vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B- hepatitic B
DTPa-VPI-Hib-Hep B
11 luni
 

 

 

Cale de administrare: intramuscular

Recomandari pentru depozitare: la frigider, intre 2 – 8 grade Celsius, a nu se congela

 

Eficienta vaccinului hexavalent DTPa-VPI-Hib-Hep B

Difterie

Vaccinurile care contin toxoide difterice ii protejeaza aproximativ pe toti cei vaccinati – 95 din 100 de persoane – timp de 10 ani.

Protectia scade de-a lungul timpului, deci adolescentii si adultii au nevoie de un vaccin Dt (diftero-tetanic) la fiecare 10 ani pentru reimprospatarea imunitatii. (CDC)

Tetanos

Vaccinurile ce contin toxoide tetanice ii protejeaza aproximativ pe toti cei care au indpelinit secventa de vaccinare, protectia durand 10 ani. Protectia scade de-a lungul timpului, deci adolescentii si adultii au nevoie de un vaccin Dt (diftero-tetanic) la fiecare 10 ani pentru reimprospatarea imunitatii. (CDC)

Tuse convulsiva

In general, la 10 copii vaccinati cu DTPa, vaccinul este eficient pentru 8-9 dintre ei. Daca se respecta secventa de vaccinare (cu 5 doze DTPa), protectia maxima se instaleaza in primul an dupa ultima doza – la 98 de copii din 100.

Anticorpii incep sa scada usor in fiecare an care urmeaza vaccinarii. La 5 ani dupa ultima doza DTPa, 7 din 10 copii beneficiaza de protectie maxima impotriva bolii, iar ceilalti 3 copii sunt inca protejati de o imbolnavire grava. (CDC)

Poliomielita

Vaccinul VPI produce anticorpi pentru virusul poliomielitic si protejeaza de poliomielita paralitica. 90% sau mai mult din cei care sunt vaccinati dezvolta anticorpi pentru toate cele trei tulpini de virus incluse in vaccin dupa doar doua doze, si cel putin 99% din copiii vaccinati au imunitate optima dupa 3 doze. CDC

Boli determinate de Hib

Studiile au demonstrat ca aproape toti (intre 93 si 100 din 100) copiii care primesc primele 2 sau 3 doze initiale de vaccin Hib sunt protejati impotriva bolilor determinate de microbul Haemophilus influenza. (CDC)

Hepatita B

Dupa administrarea unui set complet de 3 doze, vaccinul impotriva Hepatitei B asigura o protectie de peste 90% copiilor si adultilor imunizati inainte de a fi fost expusi virusului. (CDC)

 

De ce un vaccin hexavalent 

Vaccinurile combinate reduc numarul de injectii pentru copil, oferindu-i, in schimb, protectie pentru mai multe boli serioase. Mai putine injectii inseamna si mai putina durere pentru copii, precum si mai putina ingrijorare pentru parinti. (CDC)

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • oana c spune:

    am si eu o intrebare am bebelus de 6 luni si din cauza lipsei de vaccinuri nu le avem facute nici de doua luni nici pe ala de patru luni dar in schimb raceste imediat ne afecteaza din cauza vaccinelor??? astept si eu un raspuns va multumesc

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.