Vaccinuri CALATORI

Cand va planificati vacanta sau stiti ca urmeaza sa efectuati deplasari in alte tari, nu uitati ca pe langa asigurarea medicala de calatorie sa va asigurati si ca aveti toate vaccinurile la zi!

Cu 4-8 saptamani inainte de calatorie, este recomandat sa va faceti o programare la un cabinet autorizat de vaccinari internationale. In functie de istoricul medical, de tara de destinatie, precum si de scopul si durata vizitei in tara respectiva, veti beneficia de o schema personalizata de vaccinare. Aceasta poate include si recuperarea unor vaccinuri de rutina sau administrarea unor doze de rapel – pentru cresterea nivelului de anticorpi si reimprospatarea memoriei imune. In plus, pentru anumite boli este necesara vaccinarea la intervale regulate – cum este de exemplu tetanosul, cu o doza de rapel la fiecare 10 ani.

Daca mergeti in vacanta cu copiii, este important sa va asigurati ca sunt la zi cu vaccinurile de baza, din Planul national.

Pe langa vaccinurile de rutina, luati in calcul si vaccinurile recomandate pentru calatoria in anumite tari si regiuni unde exista un risc crescut pentru bacterii si virusuri specifice, precum si vaccinurile obligatorii conform Regulamentului Sanitar Internațional.

Pentru a vedea riscurile si vaccinurile recomandate, dar si pe cele obligatorii pentru fiecare tara, accesati site-ul Ministerului Afacerilor Externe aici https://www.mae.ro/travel-conditions

O lista a cabinetelor pentru vaccinari internationale gasiti aici http://cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori/535-cabinete-vaccinari-internationale

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.