Ziua Mondiala a Diabetului 2019 | Controleaza-ti diabetul!

14 noiembrie – Ziua Mondiala a Diabetului, o zi de constientizare si informare privind impactul acestei boli asupra sanatatii individuale si generale, a populatiei. Marcarea acestei zile este o initiativa a Federatia Internationala de Diabet, la care si specialistii romani se alineaza an de an.

Tema Zilei Mondiale a Diabetului din acest ani este este „Familia si Diabetul”, tema initiata pentru a atrage atentia asupra modului in care diabetul zaharat afecteaza intreaga familie. Totodata, cu aceasta ocazie, se incearca si sublinierea importantei pe care o au toti membri familiei in ingrijirea unui diabetic.
Ziua Mondiala a Diabetului este despre constientizare, informare si educatie, transmite si Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

„Cu ocazia acestei zile, mesajul meu, ca presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, se indreapta bineinteles catre persoanele cu diabet, pe care le indemn „Controleaza-ti diabetul!”, catre publicul larg pentru o informare cat mai eficienta, legata de diabet si catre profesionisti, medici si asistenti medicali care lucreaza cu persoana cu diabet, carora le transmit un mesaj de responsabilitate, unitate si colaborare cat mai buna in vederea asigurarii unui managementul eficient al persoanelor cu diabet, astfel incat acestea sa aiba o calitate a vietii cat mai buna”, a transmit, printre altele, prof. dr. Romulus Timar presedinte SRDNBM.

Semne care pot indica diabetul de tip 1

– Sete anormala si senzatie de gura uscata
– Scadere brusca in greutate
– Urinare frecventa
– Lipsa de energie, oboseala
– Foame constanta
– Vedere incetosata
– Umezirea patului

Semne care pot indica prezenta diabetului de tip 2

– Setea excesiva si senzatie de gura uscata
– Urinare frecventa
– Lipsa de energie, oboseala
– Vindecare lenta a ranilor
– Infectii recurente la nivelul pielii
– Vedere incetosata
– Senzatie de intepaturi sau amorteala la nivelul mainilor si al picioarelor.

Etichete: ziua mondiala a diabetului, diabet tip 1, diabet tip 2, diabet zaharat, semne si simptome diabet, control glicemie, monitorizare glicemie


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.