Tot mai multi bolnavi de diabet si de cancer in Bistrita-Nasaud

Numarul persoanelor care se imbolnavesc de diabet si de cancer in judetul Bistrita-Nasaud este in continua crestere de la an la an.

Mai mult, spun medicii, media de varsta la care pacientii sunt diagnosticati cu aceste boli a inceput sa scada considerabil.

„Tot timpul cresc cazurile oncologice. Oncologia, diabetul sunt in top, urmeaza o linie ascendenta continua. Ceea ce este mai tragic este ca scade media de varsta la care se pune diagnostic. De exemplu, la diabetul de tip 2, unde se merge mai mult pe pastile sau combinat, pastile cu insulina, acesta se diagnostica de regula dupa 50 de ani. Acum, sunt si pacienti sub 40 de ani cu diabet de tip 2”, a declarat Camelia Ilisuan, director CJAS Bistrita-Nasaud, potrivit Agerpres.

Potrivit reprezentantilor CJAS Bistrita-Nasaud, pe parcursul anului 2018, au fost tratati, in judet, 1.047 de pacienti cu cancer.

De asemenea, tot aici, in programul national de diabet zaharat au fost tratati 2.451 pacienti cu insulina, 6.679 cu antidiabetice orale si 3.369 cu tratament mixt.

Etichete: diabet si cancer, teste diabet, diagnostic cancer, semne cancer, cjas bistrita


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.