Studiu: Un nou test pentru diagnosticarea diabetului

Un simplu test ce indica valoarea peptidei C poate contribui la diagnosticarea rapida a pacientilor cu diabet, relateaza Press Association.

Cercetatorii de la Universitatea din Exeter au dezvoltat o metoda foarte simpla si extreme de accesibila de masurare a peptidei C.

Acest test pentru diabet masoara si nivelurile de insulina si ii ajuta pe medici sa stabileasca tipul de diabet al unui pacient, relateaza sursa citata.

Cercetatorii spun ca astfel, multe persoane cu diabet pot primi un diagnostic corect de diabet tip 1 sau tip 2.

De altfel, medicii de la un spital din Edinburgh au utilizat acest test pentru diabet timp de trei ani de zile pe mai multe persoane suspecte de aceasta maladie si au descoperit ca unii dintre subiecti prezentau, de fapt, alt tip de diabet decat cel stabilit initial.

„Un diagnostic corect in cazul diabetului este absolut esential pentru cele mai bune rezultate in urma tratamentului si evitarea complicatiilor”, a declarat un medic de la Facultatea de Medicina din Exeter, conform Press Association.

Concluziile despre acest test pentru diabet au fost discutate la conferinta Diabetes UK ce s-a desfasurat, de curand, la Liverpool.

Etichete: test diabet, diagnosticare diabet tip 1, diagnosticare diabet tip 2, tratament diabet


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.