Studiu: Risc de dementa crescut in cazul celor care consuma zilnic ardei iute

O cercetare realizata de o Universitate din Australia a concluzionat ca exista un risc aproape dublu al declinul cognitiv in cazul celor care au o dieta picanta, mai exact a celor care consuma peste 50 de grame de ardei iute zilnic.

„Consumul de chili s-a dovedit a fi benefic pentru greutatea corporala si tensiunea arteriala in studiile noastre anterioare. Cu toate acestea, in acest studiu, am descoperit efectele adverse ale acestora asupra cognitiei in randul adultilor in varsta”, a declarat dr. Zumin Shi, conducatorul studiului, potrivit sciencedaily.com.

Oamenii de stiinta au remarcat ca pierderea memoriei a fost si mai semnificativa in cazul persoanelor slabe care au acest obicei alimentar.

Potrivit epidemiologului Ming Li, unul dintre cei cinci cercetatori implicati in studiu, aportul de chili analizat a inclus ardei chili proaspeti si uscati, dar nu si ardeii dulci sau piperul negru.

De altfel, oamenii de stiinta mai spun ca persoanele cu o greutate corporala normala pot fi mai sensibili la aportul de chili decat persoanele supraponderale, de unde rezulta impactul asupra memoriei si greutatii.

Etichete: dieta picanta, consum chili, efecte ardei chili, dementa, declin cognitiv


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.