Persoanele care lucreaza noaptea cu risc crescut de diabet de tip II

mamaDiabetul de tip II poate fi un risc major pentru persoanele care lucreaza in schimburi, conform unui studiu international ale carui rezultate au fost publicate in revista de specialitate “Occupational and Environmental Medicine”. Autorii studiului atrag atentia ca intreruperea ceasului biologic afecteaza greutatea, hormonii si somnul.

Daca dormim ziua si lucram noaptea riscam sa facem diabet de tip II

In cadrul studiului realizat de cercetatorii de la Universitatea Huazhong de Stiinta si Tehnologie din China au participat 226.652 de persoane.

Rezultatele studiului au aratat ca persoanele care lucreaza in schimburi au un risc cu 9% mai mare sa faca diabet de tip II.

Barbatii care lucreaza in ture au un risc mai mare de diabet de tip II

Acelasi studiu a aratat ca barbatii care lucreaza in ture sunt cu 35% mai predispusi sa dezvolte diabet de tip II din cauza stilului de viata.

Cu un risc si mai mare sunt persoanele care schimba turele de zi cu turele de noapte. Persoanele cu un astfel de program sunt cu 42% mai predispuse sa faca diabet de tip II.

Specialistii avertizeaza ca fara masuri de preventie, precum scaderea in greutate si activitatea fizica, 30% dintre pacientii cu prediabet vor dezvolta diabet de tip II in urmatorii ani.

Un pacient cu diabet risca in acelasi timp afectiuni ale vederii, boli cardiovasculare, afectiuni renale si chiar deces prematur.

Medicii recomanda vizite regulate la medic pentru depistarea din timp a riscurilor de diabet de tip II.

Sursa: www.agerpres.ro


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Manea Cristian spune:

    Persoanele care au diabet de tip 2 pot fi scutite de lucru in ture de noapte, eventual printr-o scrisoare medicala de la doctorul specialist?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.