Mici cu salmonella intr-un lot de peste o tona de carne

Conducerea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mures a confirmat ca, in urma unui control intern, un din Tarnaveni a descoperit doua probe pozitive cu salmonella intr-un lot de peste 1.000 de kilograme de carne de mici, lot distribuit deja in mai multe magazine.

„La controlul intern al calitatii din punct de vedere sanitar-veterinar, producatorul si ambalatorul de la Tarnaveni a depistat in doua esantioane din cinci salmonella in carnea de mici, fara a se specifica specia. A fost anuntata unitatea, a fost anuntat DSVSA, s-au trimis probele pentru Institutul de Sanatate Publica Veterinara Bucuresti pentru a face tipizarea salmonellei. Colegii nostri s-au deplasat la unitatea respectiva, produsul nu mai este in unitate, azi expira produsul. Catre magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsul care a mai existat a fost retras si este trimis catre neutralizare-distrugere. Lotul a fost de peste 1.000 de kilograme de carne de mici, nu avem cantitatea exacta care a mai ramas. Unitatea a mai trimis o proba din materia prima, care este undeva la 1.200 kilograme, pentru a se vedea daca sursa este materia prima sau exista alta sursa. Este mai mult ca sigur o salmonella de contact, care nu produce boala si nu apar simptome. Daca era o salmonella agresiva, intrucat astazi produsul iese din garantie, daca a fost consumat, atunci existau cazuri de imbolnavire”, a declarat Kincses Sandor, seful DSVSA Mures, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, el a mai precizat ca personalul angajat are toate analizele efectuate la zi si ca, daca nu se confirma ca materia prima detine bacteria, atunci unitatea trebuie sa mai faca o examinare a personalului angajat.

Etichete: salmonella, simptome salmonella, tratament salmonella, carne de mici


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.