Mici cu salmonella intr-un lot de peste o tona de carne

Conducerea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mures a confirmat ca, in urma unui control intern, un din Tarnaveni a descoperit doua probe pozitive cu salmonella intr-un lot de peste 1.000 de kilograme de carne de mici, lot distribuit deja in mai multe magazine.

„La controlul intern al calitatii din punct de vedere sanitar-veterinar, producatorul si ambalatorul de la Tarnaveni a depistat in doua esantioane din cinci salmonella in carnea de mici, fara a se specifica specia. A fost anuntata unitatea, a fost anuntat DSVSA, s-au trimis probele pentru Institutul de Sanatate Publica Veterinara Bucuresti pentru a face tipizarea salmonellei. Colegii nostri s-au deplasat la unitatea respectiva, produsul nu mai este in unitate, azi expira produsul. Catre magazine unitatea a trimis o notificare de retragere, produsul care a mai existat a fost retras si este trimis catre neutralizare-distrugere. Lotul a fost de peste 1.000 de kilograme de carne de mici, nu avem cantitatea exacta care a mai ramas. Unitatea a mai trimis o proba din materia prima, care este undeva la 1.200 kilograme, pentru a se vedea daca sursa este materia prima sau exista alta sursa. Este mai mult ca sigur o salmonella de contact, care nu produce boala si nu apar simptome. Daca era o salmonella agresiva, intrucat astazi produsul iese din garantie, daca a fost consumat, atunci existau cazuri de imbolnavire”, a declarat Kincses Sandor, seful DSVSA Mures, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, el a mai precizat ca personalul angajat are toate analizele efectuate la zi si ca, daca nu se confirma ca materia prima detine bacteria, atunci unitatea trebuie sa mai faca o examinare a personalului angajat.

Etichete: salmonella, simptome salmonella, tratament salmonella, carne de mici


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!