Inspectorii ANSVSA au gasit E.coli in carne de mici, cas si carne tocata in patru locatii din tara

controale-carneInspectorii ANSVSA au anunta marti, 27 septembrie,  ca in perioada 5-16 septembrie au facut controale in abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri si dozatoare de lapte, in Bucuresti, Cluj, Calarasi, Botosani, Iasi, Timis, Caras Severin, Gorj, Braila, Galati, Satu Mare, Covasna, Brasov, Suceava, Vaslui, Giurgiu, Maramures, Neamt, Vrancea, Dolj, Calarasi, Buzau, Salaj, Bistrita Nasaud, Bacau, Alba si Valcea.

Potrivit sursei citate, inspectorii au recoltat 115 probe din carne (sanitatie carcasa bovine, carne tocata ovina, carne tocata vita, pasta de mici amestec, hamburger de manzat, pulpa manzat, pastrama din pulpa de vita, carnati de casa amestec, antricot bovina) si lapte si produse din lapte (telemea oaie, telemea vaca, lapte crud vaca, cascaval, lapte crud capra, smantana, cas proaspat, branza proaspata de vaci, iaurt de vaca, branza telemea de capra).

In perioada mentionata, a fost depistata prezenta E.coli ( Escherichia Coli verotoxigena) la 4 probe prelevate din:

-proba recoltata din produsul mici (amestec vita/oaie), restaurant, judet Giurgiu;-proba recoltata din produsul cas proaspat, centru prelucrare lapte, judet Vaslui;
-proba rezultata din produsul carne tocata vita, carmangerie, judet Iasi;
-proba rezultata de pe suprafata carcasei de ovine (test de sanitatie), abator, judet Timis.

„Ca urmare, Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au efectuat controale oficiale la unitatile in care s-a depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute in Planul National de Control. Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum si masurile dispuse in cadrul Planului National de Control”,  scrie intr-un comunicat al ANSVSA.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.