Dieta mediteraneana poate reduce cu 24% riscul unei boli cardiovasculare in cazul femeilor

Adoptarea unei diete mediteraneene ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boala cardiovasculara, potrivit unui nou studiu publicat in revista Heart, relateaza dpa.

Dieta mediteraneana, bogata in nuci, fructe de mare, cereale integrale si legume, a fost legata de o serie de beneficii pentru sanatate, un studiu recent separat sugerand ca persoanele care urmeaza aceasta dieta au prezentat un risc redus de a dezvolta dementa mai tarziu in viata, scrie si Agerpres.

In cel mai recent studiu, publicat in revista Heart, cercetatorii au strans informatii din toate studiile anterioare despre femeile care au adoptat o dieta mediteraneana, bolile cardiovasculare si riscul acestora de a deceda in timpul perioadei de monitorizare.

Expertii au adunat date din 16 studii realizate in randul a peste 720.000 de femei a caror sanatate cardiovasculara a fost monitorizata o perioada in medie de 12,5 ani.

Echipa, condusa de cercetatori de la Universitatea din Sydney, Australia, a constatat ca femeile care au adoptat o dieta mediteraneeana stricta au prezentat un risc cu 24% mai scazut de a dezvolta boli cardiovasculare.

„Am descoperit ca o dieta mediteraneana a fost benefica pentru femei, acestea prezentand un risc cu 24% mai redus de a dezvolta o boala cardiovasculara si un risc cu 23% mai redus de mortalitate”, au precizat autorii studiului.

Intr-un studiu separat, cercetatorii, condusi de experti de la Universitatea din Newcastle, au constatat ca persoanele care au urmat o dieta mediteraneana stricta au prezentat un risc cu 23% mai mic de a dezvolta dementa in comparatie cu cele care nu au adoptat o astfel de dieta stricta.

Etichete: dieta mediteraneana, boli cardiovasculare, dieta femei, risc dementa


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.