Cererile de acordare a dispozitivelor de monitorizare glicemica continua pentru copiii cu diabet sunt inca putine

Parintii copiilor cu diabet trebuie sa stie ca pot beneficia de aparate de monitorizare glicemica continua pentru copiii lor, subventionate de stat. Un astfel de dispozitiv modern, care poate fi acordat prin Casele Judetene de Asigurari de Sanatate, costa peste 1.000 de euro si putini pacienti si-l permit.

Cu toate acestea, pana acum nu s-au inregistrat multe cereri. La Tulcea, de exemplul, pana in prezent s-au depus doar 8 cereri pentru acordarea gratuita a sistemelor de monitorizare glicemica continua, desi in evidentele CJAS se afla 29 de copii cu diabet zaharat.

[the_ad id=”14074″]De altfel, potrivit reprezentantilor institutiei, cele opt cereri au fost deja transmise pentru evaluare centrului regional Bucuresti, iar acum se asteapta ca si ceilalti sa solicite acordarea acestor dispozitive.

Si Ministrul Sorina Pintea a spus ca s-au alocat fonduri pentru achizitia de dispozitive de monitorizare a glicemiei insa s-au depus putine dosare.

Procedura pentru dosarele ce trebuie intocmite pentru a beneficia de dispozitivele de monitorizare glicemica continua, poate fi citita AICI.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.