Procedura pentru dosarele de achizitionare a senzorilor de monitorizare a glicemiei

Ministrul Sorina Pintea a spus ca s-au alocat fonduri pentru achizitia de dispozitive de monitorizare a glicemiei pentru 500 de copii, insa s-au depus putine dosare.

„Sumele pentru anul viitor vor fi alocate pentru toti copiii – cei 3.440 aflati in evidenta. Important este ca acei pacienti sa faca solicitari, sa se faca aceste dosare. Noi am spus ca alocam anul acesta bani pentru 500, este nevoie de alocarea banilor pentru a putea permite inceperea programului de achizitie, dar am citit solicitarile. Ori populatia nu e informata, ori exista o anumita reticenta. Nici nu stiu cum sa explic, important este ca s-a pornit. Anul viitor vor avea mult mai mult curaj sa depuna dosare si sa ceara dispozitivele”, a precizat ministrul Pintea conform Agerpres.

In context, ministrul a explicat procedura necesara pentru depunerea dosarelor de achizitionare a senzorilor de monitorizare a glicemiei.

‘Medicul diabetolog intocmeste dosarul pe baza criteriilor medicale de admisie in program. Documentele sunt transmise Casei de Asigurari de Sanatate cu care centrul respectiv se afla in relatie contractuala, Casa de Asigurari centralizeaza dosarele primite si le transmite Comisiei de evaluare a Centrului metodologic regional, care spuneam ca sunt aceste 11 centre care trebuie sa primeasca dosarele. Comisia de evaluare din Centrul metodologic verifica respectarea criteriilor de eligibilitate, dar de regula nu le mai verifica, pentru ca se trimit niste grile care se bifeaza, apoi emit o decizie in baza careia se realizeaza includerea in program’, a mai informat ministrul conform sursei mentionate.

La nivel national, in anul 2017, 1.785.300 de persoane cu varsta intre 20 si 79 de ani, reprezentand 12,4% din populatia Romaniei, suferea de diabet.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.