Cercetatorii japonezi au descoperit ca postul poate creste speranta de viata

In trecut, mai multi medici au afirmat ca postul are multiple beneficii asupra sanatatii iar de curand, cercetatorii japonezi au intarit aceasta credinta dupa ce, in cadrul unui studiu au descoperit ca pe langa pierderea kilogramelor in plus, postul influenteaza inclusiv longevitatea.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Kyoto au identificat ca multe substante din corp ce aduc beneficii, inregistreaza o crestere in timpul postului.

„Am cercetat imbatranirea si metabolismul timp de multi ani si contrar asteptarilor, s-a dovedit ca postul a indus activarea metabolica”, a declarat cercetatorul principal in cazul acestui studiu, potrivit sciencedialy.com.

In cadrul studiului s-a analizat sangele provenit de la patru persoane care au tinut post, iar cercetatorii au monitorizat nivelurile metabolitilor, substante ce se formeaza in timpul proceselor chimice ce asigura organismelor energie si le permite sa creasca.

Astfel, s-a constatat ca 44 de metaboliti au crescut intre 1,5 si 60 de ori dupa doar 58 de ore de post. S-a concluzionat ca acesti metaboliti care cresc, sugereaza ca postul poate juca un rol important inclusiv in cresterea sperantei de viata.

„Acest rezultat sugereaza posibilitatea unui efect de intinerire cauzat de post, ce nu a fost cunoscut pana acum”, a mai declarat cercetatorul japonez citat de sciencedialy.com.

Citeste si: Postul este foarte important pentru ca stabileste niste reguli

Citeste si: Dieta pentru raceala

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.