Dieta pentru raceala

Rezistenta si recuperare dupa o raceala pot fi imbunatatite si cu ajutorul unei diete potrivite.
„Asadar, in primul rand, este esential consumul de lichide: apa, ceai de plante si sucuri de fructe si legume cu toata pulpa adaugata, proaspat stoarse. In acest fel, toxinele care au cauzat aparitia simptomelor pot fi indepartate mai repede. In acelasi timp, cafeaua si ceaiul negru trebuie evitate pentru ca au efect diuretic si deshidrateaza organismul, concentrand astfel toxinele”, precizeaza nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Un aliment benefic este broccoli, o leguma care include un complex de nutrienti cu potential efect antioxidant, anti-inflamator si detoxifiant, fiind un aliment imuno-stimulator si anticancerigen.

De asemenea, pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente, care poate inlocui cu succes orice fel de alta carne.

Acizii grasi omega 3 sunt capabili sa mentina sistemul imunitar optim functional. Acesti se mai gasesc in semintele de in, floarea soarelui, dovleac, rapita si nuci.

Morcovul si dovleacul sunt cele mai importante surse alimentare de beta-caroten.

„Alimentele iuti, cum ar fi piperul, mustarul iute, hreanul, pot fi consumate in cantitati moderate, pentru ca ele au efect de decongestionant nazal, favorizand drenajul mucozitatilor. Ceapa ajuta la curatarea congestiilor si la eliminarea excesului de mucus la diverse niveluri in organism. Usturoiul, de asemenea, poseda numeroase proprietati terapeutice: imbunatateste activitatea globulelor albe, mareste productia de anticorpi, distruge ciuperci si fungi, precum candida”, mai spune Lygia Alexandrescu, conform Agerpres.

Dintre condimente, ghimbirul, turmericul, oregano, usturoiul, dar si ceaiul verde sunt plante cu important rol imunostimulator.

Vitamina A este un nutrient vital pentru membranele mucoaselor sistemului respirator, iar vitamina B5 minimizeaza congestia nazala, oboseala, are rol anti-inflamator si ajuta la ameliorarea simptomelor.

Si, conform aceluiasi specialist in nutritiei, vitamina C si zincul ajuta la scurtarea duratei racelii si reduc severitatea simptomelor in caz de raceala.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.