Boala renala cronica poate fi prevenita printr-o dieta sanatoasa

Riscul de a dezvolta boala renala cronica este considerabil mai mic in cazul persoanelor care au o dieta alimentara sanatoasa.

O analiza realizata in Australia despre 18 studii derulate in ultimii 10 ani a concluzionat acest lucru.
Dietele sanatoase recomandate persoanelor incluse in studii au cuprins legume, fructe, leguminoase, nuci, cereale integrale, peste si lactate, un aport scazut de carne rosie, sare sau zahar.

„Rezultatele acestei analize se adauga la studiile realizate de pana acum care sustin efectele benefice ale unei diete sanatoase in prevenirea bolilor renale cronice sau a altora precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, cele neurologice sau a cancerului”, a precizat dr. Jaimon Kelly de la Bond University, potrivit ScienceDaily.

In concluziile acestei analize, oamenii de stiiinta australieni subliniaza ca aceste rezultate pot contribui, pe viitor, la dezvoltarea de programe publice de preventie pentru boala renala cronica si nu numai.

Etichete: boala renala cronica, boli de rinichi, diabet tip 2, dieta cancer, dieta sanatoasa, alimentatie sanatoasa


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.