1 din 4 persoane cu diabet nu stiu ca au boala

campanie-infectii-vaginaleNumarul persoanelor cu diabet a crescut in 2014 la 29 milioane de persoane in Statele Unite, fata de 26 milioane in 2010, conform unui amplu raport publicat de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). La aceasta cifra se adauga 86 de milioane de persoane care au prediabet. Specialistii avertizeaza ca fara masuri de preventie serioase, precum scaderea in greutate si activitatea fizica moderata, 30% dintre pacientii cu prediabet vor dezvolta diabet de tip II in urmatorii ani.

1, 7 milioane de persoane peste 20 de ani aveau diabet in 2012

Statisticile prezentate de CDC sunt ingrijoratoare avand in vedere ca diabetul de tip I si diabetul de tip II afecteaza intr-un procent foarte mare si tinerii sub 20 de ani. In acest caz, 208.000 de de tineri din SUA au fost diagnosticati cu diabet.

9 din 10 persoane nu stiu ca au prediabet

Aceeasi statistica arata ca prediabetul este o afectiune putin diagnosticata. In pofida simptomelor in prediabet, bolnavii nu se prezinta la medic pentru un consult.

Medicii recomanda vizitele regulate la medic mai ales in cazul persoanelor cu risc in diabet avand in vedere ca 30% dintre pacientii cu prediabet dezvolta mai tarziu diabet daca nu se intervine la timp.

Persoanele cu risc crescut de diabet de tip II sunt cele care au un membru al familiei cu aceasta boala, persoanele care sunt supraponderale sau obeze sau femeile care au avut diabet gestational.

Medicii recomanda pacientilor un regim pentru diabet alaturi de activitate fizica moderata.

La ce riscuri se expun persoanele cu diabet

Specialistii avertizeaza ca diabetul aduce dupa sine alte probleme de sanatate care afecteaza intr-o masura mare calitatea vietii.

Un pacient cu diabet risca in acelasi timp afectiuni ale vederii, boli cardiovasculare, afectiuni renale si chiar deces prematur.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.