Verdeturile trebuie sa insoteasca lactatele in meniul copiilor

poza verdeturi alimentatieRezultatele unui test realizat pe un esantion de copii sanatosi, de catre o echipa de cercetatori de la Baylor College of Medicine din Houston, din Statele Unite ale Americii, a aratat ca pentru asimilarea corecta a calciului preluat din lapte este necesar ca acesta sa fie completat de salata verde, sursa importanta de magneziu.

In cadrul studiului au fost observati 63 de copii sanatosi, cu varste cuprinse intre patru si opt ani, care nu primeau vitamine sau alt tip de suplimente alimentare din partea parintilor. Astfel, in urma cercetarilor, medicii au observat ca desi aportul de calciu preluat din alimentatie poate fi suficient, in lipsa unei cantitati suficiente de vitamine oasele copiilor nu se vor forma intr-un mod corect.

In absorbtia calciului un rol important il are magneziul, regasit in mod special in vegetale cu frunze verzi, precum spanac, salata verde, ceapa verde, urzici. In acest sens recomandarea medicilor americani este ca micutii sa consume zilnic, intr-o proportie echilibrata, atat lactate, cat si verdeturi proaspete.

 

Sursa stire: Agerpres


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.