Unitatile de alimentatie publica sunt obligate sa anunte daca folosesc alimente decongelate

croissantIncepand de astazi, reguli noi in alimentatia publica.

Potrivit unor noi reglementari, toate magazinele, restaurantele sau patiseriile care vand alimente decongelate, trebuie sa-si informeze clientii despre acest aspect printr-un anunt la vedere, ca produsele au fost inghetate in prealabil, fie ca vorbim despre legume sau carne.

Aceasta regula se aplica si in saormarii sau covrigarii.

Medicii au avertizat in mai multe randuri ca prin decongelare, produsele isi pierd proprietatile.

„Alimentele pot deveni adevarate pericole pentru sanatate publica producand, cum spuneam, enterocolite, toxiinfectii alimentare sau putand avea efect alergenic”, spune Valentin Boldea, medic de familie, potrivit Digi24.

Prevederea care privind informarea consumatorilor de catre operatorii economici care desfasoara activitati de comercializare pe teritoriul Romaniei a produselor obtinute din produse alimentare congelate, a intrat in vigoare azi.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.