Un nou tratament pentru pacientii cu obezitate si diabet

In urma unui studiu realizat de curand, oamenii de stiinta au constatat ca pacientii diagnosticati cu obezitate si diabet pot slabi mai eficient si mai repede cu ajutorul unui nou tip de tratament injectabil.

Potrivit Press Association, cercetatorii de la Imperial College London impreuna cu cei de la Universitatea din Copenhaga si University College Dublin, au testat acest tratament injectabil si au descoperit ca pacientii care au beneficiat exclusiv de o combinatie de hormoni, au pierdut, in medie, 4,4 kilograme intr-o luna.

Imbunatatire a nivelului de glicemie al participantilor la studiu

Unul dintre motivele pentru care interventia de bypass gastric functioneaza in cazul multor pacienti care sufera de obezitate este faptul ca in urma acesteia sunt eliberati in corp trei hormoni, in cantitati mari, a demonstrat un studiu efectuat anterior de grupul de specialisti. Aceasta combinatie de hormoni, numita ”GOP”, reduce apetitul, contribuie la pierderea din greutate si imbunatateste absorbtia zaharului, relateaza si Agerpres.

Acum, oamenii de stiinta implicate in studiu au cautat sa afle daca injectarea hormonilor GOP in corpul pacientilor poate mima rezultatele operatiei de bypass gastric. La studiu au luat parte 15 pacienti care au beneficiat de aceste injectii o perioada de patru saptamani.

Astfel, s-a descoperit ca pacientii care au beneficiat de tratamentul ”GOP” au pierdut, in medie, 4,4 kilograme spre deosebire de cei inclusi intr-un grup de control si care au primit un placebo, si care au slabit, in medie 2,5 kilograme in aceeasi perioada.

”Este un studiu restrans, dar noul tratament bazat pe o combinatie de hormoni este promitator si a demonstrat imbunatatiri semnificative asupra sanatatii pacientilor in doar patru saptamani”, a precizat Tricia Tan, autoare principala a cercetarii, conform Press Association.

De altfel, tratamentul ”GOP” nu are efecte secundare, au mai precizat precizat cercetatorii.

Acest studiu a fost publicat in jurnalul Diabetes Care si a fost finantat de Consiliului de Cercetare Medicala din Marea Britanie si Centrul de Cercetare Biomedicala din cadrul Institutului National pentru Cercetarea in domeniul Sanatatii (NIHR) din Regatul Unit.

Etichete: obezitate si diabet, tratament injectabil, bypass gastric, pierderea din greutate


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.