Un nou nivel de arsenic acceptat in sucul de mere

Un nou nivel de arsenic acceptat in sucul de merePentru a proteja sanatatea populatiei si pentru o mai buna siguranta a alimentelor pe care le cumparam, Administratia Alimentelor si Medicamentelor din Statelor Unite a stabilit un nou nivel al arsenicului permis in sucul de mere.

Masuri pentru protejarea populatiei

Chiar daca nivelul arsenicului in sucul de mere era unul scazut, masura a fost luata in vederea evitarii prezentei pe piata a unor produse care sa depaseasca limita impusa.

Stabilirea nivelului de arsenic are drept scop orientarea producatorilor industriali asupra limitei permise a arsenicului in sucul de mere.

 

Nivelul de arsenic admis in prezent

 Administratia Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite (US Food and Drug Administration-FDA) permite un nivel de 10 parti la un bilion (ppb) de arsenic in sucul de mere.

 Acelasi nivel este si cel al arsenicului in apa potabila stabilit de Agentia de Protectie a Mediului din Statele Unite (US Environmental Protection Agency).

 Stabilirea nivelului de arsenic admis a avut in vedere si o evaluarea realizata de Comisia de experti in Aditivi alimentari si Contaminantii din alimente a Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie (Joint Expert Committee on Food Additives and Contaminants of the Food and Agriculture Organization), parte a Organizatiei Natiunilor Unite si a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

 

Statistica nivelului de arsenic in sucul de mere

 Dupa monitorizarea a 94 de mostre de suc de mere, FDA a facut publice urmatoarele rezultate:

  • 95% din mostrele de suc de mere prezentau un nivel sub 10 ppb din arsenicul total.
  • 100% dintre mostre prezentau un nivel sub 10 ppb de arsenic anorganic, forma cancerigena a arsenicului.

 

Arsenicul anorganic-cancerigen

 Arsenicul anorganic poate fi intalnit in mediul inconjurator prin activitatile care presupun pesticide ce contin arsenic. Din aceasta cauza, arsenicul anorganic poate aparea in alimentele pe care le consumam.

 Bolile pe care le cauzeaza arsenicul anorganic sunt boli cardiovasculare, diabet, leziuni ale pielii, neurotoxicitate, dezechilibru in dezvoltarea normala a corpului.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.