Tratament pentru copiii cu diabet cu ajutorul inteligentei artificiale


Un numar de 200 de copii insulino-dependenti din Bucuresti si 28 de judete vor beneficia de monitorizare si tratament prin intermediul unei aplicatii care foloseste inteligenta artificiala si algoritmi.

Potrivit unui comunicat de presa, noua aplicatie este o premiera in domeniul tratamentului diabetului insulino-dependent din Romania si face parte dintr-un sistem de telemedicina unic in tara, care permite renuntarea la testele zilnice prin intepatura, necesare pentru determinarea glicemiei. Procesul de implementare este supervizat de un medic diabetolog care va urmari optimizarea aplicatiei. Noul sistem este dezvoltat in cadrul primului Centru de telemedicina in diabetul pediatric din Romania, relateaza Agerpres.

Integrarea Inteligentei Artificiale in tratamentul diabetului insulino-dependent va simplifica si va creste performanta procesului de calculare si ajustare a dozelor de insulina pentru fiecare pacient, proces continuu ce presupune, pe langa durere fizica, includerea unei cantitati foarte mari de date. In prezent, colectarea si analizarea acestor date revine copiilor aflati sub tratament, respectiv parintilor lor, mai scrie sursa citata.

[the_ad id=”14076″]Noua aplicatie a fost lansata printr-un proiect al Asociatiei Sprijin pentru Diabet, sprijinita de Fundatia Vodafone Romania prin programul Connecting for Good, editia 2018 – 2019.

Presedintele Asociatiei Sprijin pentru Diabet, dr. Mihaela Vlaiculescu, a declarat, conform comunicatului, ca spera ca rezultatele obtinute sa contribuie la aplicarea pe scara cat mai larga a acestui sistem de monitorizare si tratament, care sa aduca imbunatatirea calitatii vietii pentru cat mai multi pacienti din intreaga tara.

Va reamintim ca: diabetul zaharat este o boala cronica pentru care pacientul are nevoie toata viata. In cazul pacientilor diagnosticati cu diabet zaharat de tip 1, pancreasul produce insulina insuficienta, iar insulina este vitala pentru transformarea glucozei in energie.
Pacientii diagnosticati cu diabet zaharat de tip 1 trebuie sa faca tratament cu insulina pentru reducerea nivelului de glucoza din sange, sa-si monitorizeze regulat nivelurile de glucoza din sange si sa aiba o dieta alimentara sanatoasa. De asemenea, acestia este bine sa faca zilnic miscare sau sport.
Tratamentul diabetul zaharat de tip 2 are de regula doua etape. In prima etapa este necesara modificarea stilului de viata. Uneori, pacientii iau si antidiabetice orale, iar alteori, in ani, ajung si ei sa faca insulina zilnic.

Exista si tratamente naturale pentru diabetul zaharat, dar acestea nu suplinesc sau inlocuiesc insulina. Sunt anumite ceaiuri care pot ajuta. Frunzele de nuc scad tensiunea arteriala, curata sangele de toxine, tonifica organismul si au efect calmant.Frunzele de maslin reduc glicemia, scad valorile colesterolului si trigliceridelor; previn complicatiile vasculare. Frunzele de dud au efect hipoglicemiant prin inhibarea unor enzime din metabolismul glucidic.  

Etichete: tratament diabet tip 2, diabet tratament, tratament naturist diabet, tratament diabet


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.