Top 5 diete in 2013

dieta-legumeDietele care au la baza legume au fost considerate de nutritionisti printre cele mai sanatoase diete, cu rol important in preventia afectiunilor. Dietele bazate pe legume, incluse in topul realizat de us.news.com, recomanda o nutritie cu legume proaspete, cu o cantitate moderata de peste sau carne slaba si cu un consum ocazional de carne rosie. Primul loc a fost ocupat de dieta mediteraneana.

Dieta mediteraneana

Principalele argumente care au situat aceasta dieta pe primul loc au avut in vedere ca este o dieta usor de tinut, asigura o alimentatie sanatoasa, nu aduce kilograme in plus.

In dieta mediteraneana se consuma in principal fructe, legume, cereale integrale, fasole, nuci, ulei de masline, ierburi aromate si mirodenii. La acestea se adauga de cateva ori pe saptamana peste. Doar cu moderatie se consuma pui, oua, branza si iaurt.

Dieta flexitariana (flexibila)

Specialistii pun pe locul doi aceasta dieta argumentand si in acest caz ca este o dieta sanatoasa, care contribuie la preventia bolilor de inima.

In acelasi timp, este considerata o dieta flexibila, deoarece principala regula este sa se adauge in dieta cinci tipuri de alimente: “noul tip de carne” (fasole, linte, mazare, seminte, oua), fructe, legume, cereale integrale si ierburi uscate ca dressing pentru salate.

Dieta Ornish

Si acest tip de dieta a fost considerata una sanatoasa, mai ales in preventia bolilor de inima. Dieta presupune alimente bogate in fibre, precum fructe, legume, cereale integrale si o cantitate de grasimi saturate.

Dieta Ornish recomanda, pe langa alimente, si exercitii impotriva stresului la alegerea persoanei care tine dieta, de la exercitii de respiratie, la cele de meditatie sau yoga.

Dieta traditionala asiatica

Aceasta dieta este considerata de nutritionisti sanatoasa, insa se pune sub semnul intrebarii daca poate contribui la pierderea in greutate.

Dieta traditionala asiatica recomanda orez, noodles, paine, porumb alaturi de fructe, legume, seminte, nuci si uleiuri vegetale. Pestele este optional in fiecare zi, iar ouale, carnea de pui si dulciurile pot fi consumate doar o data pe saptamana.

Dieta vegetariana

Dieta vegetariana, situata pe locul 5 in clasament, este considerata o modalitate rapida de pierdere in greutate, dar si de preventie a afectiunilor inimii. Este apreciata pentru ca este bogata in nutrienti.

Dieta vegetariana este considerata de specialisti o alegere buna si in preventia diabetului, datorita consumului sporit de fructe, legume, cereale integrale si plante ca baza pentru aportul de proteine.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.