Studiu revolutionar: Consumul de bere poate proteja creierului impotriva unor boli degenerative

bere-consumOamenii de stiinta chinezi au ajuns la concluzia ca cei care obisnuiesc sa consume in mod regulat bere, sunt mai protejati de bolile care duc la degenerarea creierului.

Studiul revolutionar citat de The Daily Telegraph, a fost realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Lanzhou.

Pe durata acestuia s- a constatat ca xanthohumol-ul, un tip de flavonoid prezent in hamei si folosit in productia de bere, ar putea contribui la protejarea creierului in fata unor  boli precum Parkinson, Alzheimer sau dementa senila.

Potrivit lui Jianguo Fang, seful grupului de cercetare , xanthohumol-ul [Xn], cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, ajuta la protejarea creierului impotriva ‘stresului oxidativ’, un dezechilibru care apare atunci cand organismul metabolizeaza oxigen si este considerat unul din factorii care contribuie la dezvoltarea unor afectiuni neurodegenerative.

„In medicina traditionala chineza, hameiul a fost folosit de secole pentru a trata o varietate de boli”, a afirmat cercetatorul chinez.

„Prezenta unei concentratii mari de xanthohumol in bere ar putea fi legata de observarea epidemiologica a efectului benefic al consumului regulat al acestei bauturi”, a mai adaugat el, citat de publicatia britanica.

In  anul 2010, cercetatorii de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Heidelberg au publicat o cercetare care concluzioneaza ca xanthohumol-ul blocheaza actiunea unei proteine, denumita PSA, responsabila de dezvoltarea cancerului de prostata.

Totodata, in luna septembrie 2014, si  oamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din Oregon, SUA, au descoperit in urma unor cercetari de laborator ca nivelurile foarte ridicate de xanthohumol imbunatateau functiile cognitive ale soarecilor tineri.

Totusi, medicii continua sa atraga atentia asupra consumului de bere, care nu trebuie sa fie excesiv.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.