Studiu: Renuntarea la masa de seara poate contribui la arderea grasimilor

Oamenii care vor sa arda mai multe grasimi ar putea sa obtina rezultatele dorite renuntand la masa de seara, potrivit unui studiu publicat joi de Live Science.

Cercetarea  stabilit ca participantii care si-au consumat toate caloriile intr-un interval de sase ore, intre 08.00 dimineata si 14.00, au ars cu 6% mai multa grasime si au avut niveluri ale foamei mai stabile decat atunci cand au consumat aceeasi cantitate de calorii intr-un interval de 12 ore, intre 08.00 si 20.00.

„Intr-un fel are sens. Capacitatea corpului de a arde grasime inregistreaza un varf dupa 12 pana la 14 ore de post”, a declarat Courtney Peterson, principalul autor al studiului.

Pana la 12 ore dupa inceputul unei perioade de postire, corpul arde inca glicogen, o molecula care stocheaza glucoza. Dupa 12 ore, corpul incepe sa arda depozitele de grasime, potrivit cercetatoarei.

Totusi, ea mai precizat ca arderea a 6% mai multa grasime corporala nu a corespuns criteriilor cercetatorilor pentru atestarea unei diferente semnificative intre cele doua grupuri studiate.

Asta inseamna ca diferenta poate fi cauzata de sansa si ca rezultatele nu sunt „semnificative din punct vedere statistic”. In acelasi timp, asta poate insemna si faptul ca studiul a fost prea mic ca amploare pentru a arata o diferenta semnificativa intre grupuri, a mai spus Courtney Peterson, potrivit Agerpres.

Astfel,  va fi necesar un studiu mai amplu pentru a confirma concluziile preliminare.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.