Studiu: Particule de plastic in cele mai multe tipuri de apa imbuteliata


Un studiu care a vizat apa imbuteliata a relevant ca aproape toate tipurile contin particule de plastic, relateaza AFP.

Universitatea de stat din New York a realizat teste pe 250 de esantioane ale mai multor companii si au constatat ca 93% erau contaminate. Este vorba despre despre unele dintre cele mai cunoscute marci internationale comercializate in toata lumea.

Cercetarea a aratat ca fiecare litru contine, in medie cam 10 particule de grosimea unui fir de par, iar oamenii de stiinta cred ca aceste bucati provin din capac, in momentul in care este desfacut. Nu se stie inca ce impact au particulele de plastic asupra sanatatii, dar acest studiu reprezinta un punct de plecare pentru alte studii.

De altfel, si Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca va demara cercetari despre riscurile asupra sanatatii privind plasticul din apa imbuteliata.

Oamenii de stiinta au concluzionat ca apa imbuteliata contine o cantitate de plastic de cel putin doua ori mai mare decat apa de la robinet. Cel mai intalnit tip de plastic din sticlele cu apa este polipropenul, folosit in fabricarea capacului.

Dr. Sherri Mason, cadru didactic in cadrul Universitatii de Stat Fredonia din New York, a explicat pentru AFP ca, dupa parerea sa, principala sursa a microparticulelor de plastic din apa provin din procesul de imbuteliere. „Cred ca cea mai mare parte din plastic provine din sticla insasi, de la capac, din procesul de imbuteliere industriala”, a spus ea.

Unii specialisti sustin ca exista deja o asociere intre ingerarea particulelor din plastic si anumite tipuri de cancer, infertilitate, precum si cresterea prevalentei unor boli neurologice.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.