Studiu: O ceasca de cafea pe zi poate contribui la combaterea riscului de obezitate si diabet

Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta din Marea Britanie arata ca o ceasca de cafea pe zi poate contribui semnificativ la combaterea obezitatii si a diabetului.

Studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea din Nottingham, si publicat in revista Scientific Reports, a concluzionat ca in cazul consumului unei cesti de cafea zilnic se stimuleaza propriul sistem de lupta al organismului impotriva grasimilor.

Tesutul BAT, cunoscut sub denumirea de grasime bruna este unul dintre cele doua tipuri de grasimi care are drept principal functie generarea caldurii corporale prin arderea caloriilor. Asta spre deosebire de celalalt tip de grasime , grasimea alba, care este rezultatul stocarii excesului de calorii.

„Grasimile brune functioneaza intr-un mod diferit fata de alte grasimi din organism si produc caldura prin arderea zaharului si a grasimilor, adesea ca raspuns la frig. Cresterea activitatii sale imbunatateste controlul glicemiei, precum si nivelul de lipide din sange si al caloriilor si ajuta la pierderea in greutate”, a declarat un coordonatorul studiului, conform ScienceDaily. 

Pe parcursul cercetarilor, omenii de stiinta au stabilit ca grasimea bruna care se gaseste in principal in regiunea gatului se transforma in energie si genereaza caldura dupa ce subiectii au baut o ceasca de cafea. Acest fapt, potrivit cercetatorilor, demonstraza ca unul din ingredientele din cafea, cafeina, actioneaza ca un stimulent care ajuta la activarea grasimii brune.

In prezent, autorii studiului analizeaza daca efectul este similar si in cazul suplimentelor de cafeina.

Etichete: beneficii cafea, cafea diabet, cafea dieta


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.