Studiu! Mancarea junk food ne afecteaza comportamentul

junk-foodMancarea de tip junk food nu ne afecteaza doar greutatea, ci si comportamentul.

Asta sustine un studiu publicat revista BMC Medicine si citat de site-ul Eatthis.com.

Oamenii de stiinta de la Deakin University si Australian National University au descoperit recent ca hipocampusul (regiunea creierului responsabila cu functiile cognitive) este mai mic la persoanele care obisnuiesc sa manance mancare nesanatoasa, de tip junk food.

Pe parcursul cercetarii, echipa de cercetare a apelat la scanere RMN pentru a masura dimensiunea hipocampus-ului participantilor la studiu si apoi le-a examinat dietele.

S-au luat in considerare toti factorii care ar putea influenta hipocampusul si apoi au comparat toate datele.

Eatthis.com spune ca oamenii de stiinta cunosteau faptul ca dieta afecteaza dimensiunea si functia hipocampusului la animale, insa acest arata acum ca aceasta concluzie este valabila si la oameni.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.