Studiu: Fructele de merisor combat cancerul de colon

merisorBeneficiile fructelor de merisor ar putea fi mai importante decat stiam pana acum. Autorii unui studiu realizat de curand in Statele Unite ale Americii spun ca tumorile canceroase de la nivelul intestinului pot fi diminuate prin consumul de fructe de merisor.

Daily Mail informeaza ca cercetatorii americani au produs trei tipuri de extract-pudra de merisor: una din fructe integrale, una continand doar substantele chimice active din merisor, care se numesc polifenoli si una ce include doar ceilalti compusi din fructul de merisor, fara polifenoli.

Astfel, ei au introdus cele trei tipuri de extract de merisor, toate echivalente cu o lingura de merisoare pe zi, in alimentatia zilnica a soarecilor care sufereau de cancer de colon.

Dupa 20 de saptamani de observatie, soarecii din primul grup mai aveau doar jumatate din numarul de tumori identificate.

S-a constatat ca datorita proprietatilor extractului de merisor  s-a petrecut o reducere a markerilor specifici inflamatiilor.

Totusi, oamenii de stiinta americani afirma ca nu sucul de merisor ar sta la baza inregistrarii acestor beneficii pentru sanatate, pentru ca acest lichid nu contine anumite substante ce se gasesc in coaja fructului.

Acestia spera sa identifice in lunile viitoare toti compusii care sunt responsabili cu stimularea acestor proprietati anticancer ale fructelor de merisor.

Concluziile acestui studiu urmeaza sa fie vor fi prezentate la editia cu numarul 250 a evenimentului National Meeting and Exposition organizat de American Chemical Society.

Principalele beneficii ale fructelor de merisor sunt:
Previn infectiile urinare dar pot si sa amelioreze simptomele bolii.
Combat infectia cu Helicobacter pylori.
Sunt excelente antiinflamatoare, reduc procesele inflamatorii din organism.
Sunt studii care arata ca pot chiar sa intareasca sistemul imunitar.

Care sunt contraindicatiile fructelor de merisor:
Specialistii atrag atentia ca daca sunt consumate in cantitatea mare ele pot sa aiba anumite efecte neplacute cum este de exemplu, diareea. De asemenea, femeile insarcinate si copiii nu trebuie sa le consume, cel putin nu fara acordul unui medic.

Etichete: merisor proprietati, merisor beneficii, sucul de merisor, fructe

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.