Studiu: Curcuma poate ajuta la prevenirea cancerului

CURCUMAUn studiu realizat de cercetatori americani arata ca un compus din curcuma, respectiv curcumina, poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Metronews.fr scrie ca, potrivit cercetatorilor americani, curcuma ar putea impiedica celulele canceroase sa se raspandeasca in organism, indeosebi la nivelul colonului. In plus, rezultatele sporesc in cazul in care curcumina (antioxidant foarte puternic din curcuma) se combina cu silimarina, compus activ al plantei numite armurariu.
Rezultatele aceststul studiu au fost cercetarii sunt publicate intial in  Journal of Cancer.

pamenii de stiinta de la Universitatea din Saint-Louis au analizat celule canceroase colorectale si au comparat in laborator efectele mai multor compusi anticancer asupra acestui tip de celule.
Mai intai curcumina, cu proprietati antiinflamatoare, si apoi silimarina, terminand cu asociatia celor doua.

Pe parcursul cercetarii s-a constat ca „asocierea celor doua substante inhiba actiunea celulelor canceroase si le impiedica sa se raspandeasca”, afirma dr Uthayashanker Ezechiel, unul din autorii cercetarii, potrivit Agerpres.

Cand celulele canceroase au fost expuse mai intai la curcumina si apoi la silimarina, cantitatea de celule distruse a fost mai mare, a mai adauga el.

Aceasta descoperire  ar putea deschide calea unor noi abordari in realizarea unor tratamente mai putin agresive pentru cancer.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.