Studiu: Consumul de fructe proaspete reduce riscul de infarct si AVC

fructe-salataPrin consumul zilnic de fructe proaspete se creaza o protectie impotriva infarctului de miocard si al accidentului vascular cerebral (AVC) .

Acesta este concluzia unei noi demonstratii a avantajelor unei alimentatii bogate in fructe (si legume), potrivit site-ului passionsante.be.

Studiul, coordonat de o echipa de cercetatori britanici si chinezi, s-a facut pe circa  500.000 de persoane cu varste intre 30 si 79 de ani.

Oamenii de stiinta au avut in vedere  legatura intre consumul obisnuit de fructe si riscul de accident cardiac si cerebral, luand in considerare parametri precum varsta, fumatul sau consumul de alcool.

Concluzia cercetarii , una neasteptata, a dovedit ca aportul zilnic de fructe, fata de un consum slab sau inexistent, reduce cu circa 30% riscul de infarct de miocard (criza cardiaca). Si, cu aproape acelasi procent reduc si riscul de AVC, mai ales AVC hemoragic (ruperea unui vas, cu hemoragie cerebrala).

De asemenea, s-a mai constatat ca acei consumatori de fructe proaspete prezinta o presiune arteriala si o glicemie mai bune.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2020 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!