Studiu: Cei care mananca frecvent fructe de mare ingereaza si particule de plastic

fructe-de-mareRezultatele unui studiu realizat de oamenii de stiinta belgieni de la Universitatea Ghent, reconsidera parerile specialistilor de pana despre consumul uzual de fructe de mare.
Mai multe publicatii internationale, printre care si The Telegraph, vorbesc despre studiul care a relevat faptul ca cei care care mananca in mod frecvent fructe de mare ingereaza, odata cu ele, pana la 11.000 de particule de plastic, in decursul unui an.

Cercetatorii de la Universitatea Ghent, Belgia, cred ca microplasticul se acumuleaza in organism in timp si ar putea fi un mare risc pentru sanatate pe termen lung.

Dr. Colin Janssen, cel care a condus cercetarea, a declarat ca prezenta particulelor de plastic in organism este „un motiv de ingrijorare”.

Oamenii de stiinta care au facut parte din echipa de cercetare, mai spun ca doar 99% dintre aceste particule sunt eliminate in urma procesului de digestie si ca 1%  poate ramane in tesuturi.

Potrivit The Telegraph, cercetarea mai atrage atentia ca daca actualul ritm de poluare din oceanele si marile lumii se mentine, pana la sfarsitul secolului, iubitorii fructelor de mare ar putea ajunge sa ingereze chiar si 800.000 de particule de plastic anual.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.