Studiu: Apa minerala poate asigura cantitatea necesara de calciu

Un grup de cercetatori ne sfatuieste ca pentru a obtine cantitatile necesare de calciu, putem sa consuma apa minerala bogata in acest element chimic.

„Caracteristica speciala a apei minerale ca sursa de calciu este ca este o alternativa fara calorii la lapte si la produsele lactate. Intr-o lume cu un numar in crestere constanta de persoane supraponderale si obeze este important sa se reduca consumul de energie si sa se promoveze alternative pentru a satisface nevoia de calciu fara a recurge la laptele hiper caloric si la produsele lactate”, a explicat Theresa Greupner de la Universitatea Leibniz din Hanovra pentru Reuters Health.

Studiul echipei sale a analizat cat de bine absoarbe corpul calciul de la cinci produse diferite (trei tipuri de apa minerala bogata in calciu, lapte si un supliment de calciu), fiecare continand 300 mg de calciu.

Potrivit rezultatelor studiului la care au participat 21 de barbati si femei, nu a existat nici o diferenta in modul in care a fost absorbit calciul din aceste surse diferite, au indicat cercetatorii in editia online, din 19 iunie, a publicatiei Journal of the American College of Nutrition, conform Reuters si Agerpres.

Aceasta cercetare reia concluziile unui alt studiu realizat in Italia in 2004 de o echipa condusa de Maria Luisa Brandi de la Universitatea din Florenta, potrivit careia calciul din apa minerala este absorbit la fel de bine ca acela din lapte.


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.