Studiu: Alimentele bogate in amidon si prajite intens, pot creste riscul de cancer

cartofi-prajiti-2017Potrivit unui studiu dat publicitatii de curand, alimentele bogate in amidon si care sunt preparate la temperaturi foarte inalte pentru o perioada lunga de timp, pot creste riscul de cancer in cazul persoanelor care le consuma in mod frecvent. Este vorba si despre cartofi prajiti.

Reprezentantii Agentiei guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA) suntin ca substanta numita acrilamida, care este produsa atunci cand alimentele bogate in amidon sunt prajite, fripte sau coapte pentru o perioada indelungata la temperaturi foarte inalte, poate creste riscul de cancer.

Acest lucru a fost relevat in urma studiilor efectuate pe animale, au precizat reprezentantii Agentiei, relateaza Agentia Reuters.

Totodata, ei au prtecizat ca pentru reducerea pericolului, oamenii  ar trebui sa gateasca aceste alimentele bogate in amidon la temperaturi scazute, apoi sa consume cand acestea au o tenta aurie, nu maronie.

„Parerea generala in randul cercetatorilor este ca acrilamida are potential cancerigen in cazul oamenilor”, se arata in declaratie. „Ca regula generala, trebuie vizata o culoare aurie sau mai deschisa in timpul coacerii, prajirii sau frigerii alimentelor bogate in amidon, precum cartofii, radacinoasele si painea”, precizeaza reprezentantii FSA, conform  Reuters si Agerpres.

Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului (IARC), parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), clasifica acrilamida drept „un potential factor cancerigen uman”.

 


Intrebarile adresate pe alte pagini ale site-ului decat cele de mai sus nu se transmit automat catre medici.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2020 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!